avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Am divortat in urma cu 6 ani ; Copilul in varsta de 12 ani ,atunci,mi-a fost incredintat mie spre crestere, iar tatal obligat sa plateasca o pensie de intretinere in suma de 100 lei/lunar. Fiul meu are acum 19 ani , este in clasa a XII (a mers la scoala de la 7ani) iar de 2 luni nu ne trimite acei bani ca nu vrea ! ca fiul a implinit deja 18 ani si spune ca asa scrie in sentinta de divort !
-ce pot sa fac ?
-are dreptul fiul meu la acei bani inca fiind elev ?
-aveam eu obligatia sa anunt ca este inca elev ? si pe cine ?!
-daca va face o postliceala sau o facultate , tatal este obligat sa plateasca pensie de intretinere ?
-daca ,da - ce acte trebuie sa fac ?
va rog sa ma ajutati si va multumesc anticipat .
Fiul dumneavoastra va sesiza instanta de judecata ( judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza el sau paratul , competenta teritoriala fiind una alternativa , conform art . 10 din Codul de procedura civila).

Sunt necesare adeverinte scolare, adeverinte care atesta faptul ca tatal obtine un venit , precum si orice alte inscrisuri ce atesta nevoile fiului dumneavoastra.
Cererea va fi intemeiata in drept conform art 44 si 94 din Codul familiei.

Daca va studia, dreptul de a fi sustinut material de tata subzista pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters240769 ContSters240769 Buna seara ! Am si eu o intrebare . Sunt eleva , iar parintii mei de anul trecut prin martie au divortat. Mama nu are servici , iar tata refuza sa imi de-a ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)