avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume sotie la casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume sotie la casatorie?

Daca eu am numele de familie "Nume1-Nume2" (numele reunite ale parintilor) iar viitoarea sotie are numele de familie "Nume3" in urma casatoriei aceasta poate sa preia ca nume de familie "Nume1" ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:03, 25 Mai 2011
Dupa interpretarea mea......nu
Soţii pot să-şi păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, să ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite
Alte pareri?
Conform Codului familiei, aveti urmatoarele posibilitati:
- sa aveti amandoi numele amandurora reunite, de ex. nume 1+nume2+nume3
- unul dintre dvs. sa ia numele celuilalt ( de ex. sotia sa se numeasca nume1+nume2, ca pe dvs., sau dvs. sa luati numele ei)
- sa ramana fiecare cu numele lui.

Deci ce spuneti dvs. nu se poate in legislatia romaneasca.
daca sunteti si dvs de acord si v-ar placea sa purtati doar nume 1, il puteti schimba dvs pe cale administrativa si apoi prin casatorie, sotia ia numele dvs, adica doar nume 1
Da, dar pt a fi shimbat pe cale administrativa, va trebuie un motiv....de ex:"nume 2 are o tenta peiorativa". Nu poate fi schimba pe motivul " ca asa vreau eu".
nu neaparat. va dau o trimitere la ordonanta, poate gasiti un motiv din cate sunt. mie imi pare ca va incadrati la lit d din prima parte
www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Numele dupa casatorie ionela20 ionela20 Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)
Numele dupa casatorie adinaciurez adinaciurez se poate ca dupa casatorie sotia sa ramana cu numele de fata dar sa ia si numele sotului, in schimb sotul sa ramana decat cu numele lui???????????? daca se ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume cu ocazia casatoriei nookie0 nookie0 Buna ziua, Am o mare nelamurire cu privire la preluarea numelui meu de familie, de cate prietena mea, cu ocazia casatoriei. Nelamurirea este urmatoarea: pe ... (vezi toată discuția)