Daca eu am numele de familie "Nume1-Nume2" (numele reunite ale parintilor) iar viitoarea sotie are numele de familie "Nume3" in urma casatoriei aceasta poate sa preia ca nume de familie "Nume1" ?
Dupa interpretarea mea......nu Soţii pot să-şi păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, să ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite
Alte pareri?
Conform Codului familiei, aveti urmatoarele posibilitati:
- sa aveti amandoi numele amandurora reunite, de ex. nume 1+nume2+nume3
- unul dintre dvs. sa ia numele celuilalt ( de ex. sotia sa se numeasca nume1+nume2, ca pe dvs., sau dvs. sa luati numele ei)
- sa ramana fiecare cu numele lui.
Deci ce spuneti dvs. nu se poate in legislatia romaneasca.
daca sunteti si dvs de acord si v-ar placea sa purtati doar nume 1, il puteti schimba dvs pe cale administrativa si apoi prin casatorie, sotia ia numele dvs, adica doar nume 1
Da, dar pt a fi shimbat pe cale administrativa, va trebuie un motiv....de ex:"nume 2 are o tenta peiorativa". Nu poate fi schimba pe motivul " ca asa vreau eu".
nu neaparat. va dau o trimitere la ordonanta, poate gasiti un motiv din cate sunt. mie imi pare ca va incadrati la lit d din prima parte www.avocatnet.ro/content/art...
Alte discuții în legătură
Numele dupa casatorie
ionela20
Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)