avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume sotie la casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume sotie la casatorie?

Daca eu am numele de familie "Nume1-Nume2" (numele reunite ale parintilor) iar viitoarea sotie are numele de familie "Nume3" in urma casatoriei aceasta poate sa preia ca nume de familie "Nume1" ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:03, 25 Mai 2011
deci, in concluzie, daca eu nu-mi schimb numele nu se poate ca sotia sa ia doar "nume1"? dar copilul?
v-a explicat si d-na dutescu mai sus.. ori va lua tot numele 1+2, ori ramane cu asta care-l are, ori luati numele dansii, ori luati unul altuia numele si veti avea 1+2+3
in legatura cu numele copilului, daca parintii au nume diferite, se da o declaratie de stabilire nume ( va purta numele mamei sau al tatalui)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele dupa casatorie ionela20 ionela20 Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)
Numele dupa casatorie adinaciurez adinaciurez se poate ca dupa casatorie sotia sa ramana cu numele de fata dar sa ia si numele sotului, in schimb sotul sa ramana decat cu numele lui???????????? daca se ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume cu ocazia casatoriei nookie0 nookie0 Buna ziua, Am o mare nelamurire cu privire la preluarea numelui meu de familie, de cate prietena mea, cu ocazia casatoriei. Nelamurirea este urmatoarea: pe ... (vezi toată discuția)