Buna ziua! Apelez din nou la ajutorul dumneavoastra.Am fost pana in 15 martie 2010 casier central intr-o institutie de stat.Directorului i-am devenit incomoda si a inceput sa ma sicaneze sa renunt la functie,ceea ce s-a si intamlat pe motiv ca nu am studii m-a trecut pe un post de garderobiercf.studiilor,dar m-a lasat sa lucrez in continoaure in serv.financiar sa imi ajut colegele si in spete actuala casiera care nu stia cum decurg lucrurile.In mai mi-am facut cerere de concediu fara plata ,am continuat cu concediu de odihna si am revenit in septembrie la munca.Din octombrie au inceput iar sicanele sa trec pe postul de fapt.M-am inscris la un curs de contabilitate si am adus adeverinta ca sunt in complectarea studiilor si mi-au promis ca ma repun pe post.S-au razgandit si am acceptat sa merg la noul post pana termin cursurile dar nu s-au multumit nici cu asta si au pos o casiera sa declare ca mi-a dat 20.000 lei si nu a primit chitanta.Am fost supusa la tot felul de presiuni ca sa recunosc fapta.Am cedat nervos si m-am imbolnavit,dupa concediul medical mi-am dat demisia ca sa aflu azi 24 mai 2011 ca m-ai facut plangere penala pentru furtul banilor.Ce pot patii?
In acest caz, veti fi cercetata penal pentru savarsirea infractiunii de furt. Dvs trebuie sa demonstrati ca acest lucru nu s-a intamplat si ca recunoasterea faptei s-a facut sub presiune.
Va multumesc.Eu am dat o declaratie in institutie ca nu am cunostinta de aceasta fapta,pe langa faptul ca nu aveam calitatea necesara si nicio dovada ca mi-au fost dati acesti bani.Ba mai mult se vehiculeaza ca m-au inregistrat cu telefonul mobil ca am recunoscut luarea banilor.Aveau dreptul sa ma inregistreze?Aceste inregistrari constituie proba?
Codul de procedura penala enumeră mijloacele de probă, incluzând înregistrările audio sau video, constatările tehnico-științifice și expertizele. În plus, codul conține regula legalității mijloacelor de probă “Mijloacele de probă obținute în mod ilegal nu pot fi folosite în procesul penal”.
Exact această prevedere este invocată în sprijinul respingerii înregistrărilor audio-video efectuate prin încălcarea cerințelor procedurale ale legii.
Articolul 91 ind.6 C.proc.pen.
(2) Înregistrările prevăzute în prezenta secțiune, efectuate de părți sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.