avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca. angajatorul aduce injurii, ofense, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca. angajatorul aduce injurii, ofense, amenintari la adresa angajatului

Buna ziua,
As dori sa stiu in ce masura pot inregistra audio-filma conversatia cu angajatorul (cu o camera ascunsa), exclusiv ca proba, avand in vedere ca acesta si-a facut un obicei in a recurge la tot felul de tertipuri : injurii, amenintari, ofense, invocarea unor presupuse nereguli (pe care doar le presupune si pe care le atribuie angajatului); toate aceste pentru a crea presiuni si pentru a-l determina pe angajat sa demisioneze (bineinteles cu acordul partilor)- extrem de convenabil pentru angajator.
Aceste masuri/ tertipuri i-au mers cu unii colegi, care sub presiune si amenintari si-au dat demisia.
In ce masura o astfel de proba, avand in vedere contextul cum a fost luata (repet cu o camera ascunsa) ar putea fi acceptata ca proba de Instanta, in cazul unei actiuni viitoare, pe parte de conflict de munca ?

Multumesc pentru suportul D-voastra.
Aurel
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 11:19, 6 Martie 2014
Acele inregistrari audio-video de care intentionati sa va folositi intr-un eventual conflict de munca nu pot fi luate in considerare ca probe. Insa puteti sa va adresati angajatorului printr-un memoriu scris in 2 copii (o copie ramane la angajator iar pe a doua copie sa va puna stampila cu numar de inregistrare si ramane la dvoastra) semnat eventual si de ceilalti colegi in care sa specificati tot ceea ce se intampla. Numai asa ar fi o proba dar nu de atac ci de aparare in cazul in care angajatorul v-ar face problemw (sanctionare concediere).
Cel mai bine ar fi sa depuneti si o sesizare la ITM.
Multumesc utilizatorulu "codulmuncii".
Precizez faptul ca sugestia pe care o faceti, cel cu memoriu scris, probabil legala (nu sunt specialist), dar deloc practica, nu ar face altceva decat sa irite si mai tare angajatorul, care intr-un conflict de munca va declara si va sustine ca memoriul meu nu are baza, fiind inventia mea.

VA ROG SA-MI RECOMANDATI actiunile necesare, doveziile pe care ar trebui sa le adun, care sa fie credibile, sugestive, sa reflecte realitatea si sa fie greu de contestat.

M-am gandit la inregistrarea audio- video, intrucat (recunosc ca nu am studii juridice), din punctul meu de vedere este cea mai concreta :se poate vedea si auzii in acelasi timp angajatorul care ameninta, aduce injurii, se poate vedea concret manifestarile care le are.

Astept in continuare si alte puncte de vedere.

Multumesc.
Va inteleg perfect. Insa trebuie sa intelegeti ca, in cazul in care dumneavoastra vreti sa dati in judecata angajatorul pentru amenintari sau alte asemenea acuzatii nu aveti ce sa faceti intr-o instanta cu acele inregistrari audio-video. Angajatorul, ca parte reclamata, va cere in instanta respingerea acelor probe ca fiind ilegal produse deasemnea instanta nu poate admite acele probe ilegal produse.
Intradevar acele probe pot fi depuse la dosar numai in cazul unui conflict de munca adica in cazul in care angajatorul v-ar sanctiona sau concedia iar instanta poate lua in considerare acele probe doar informativ iar acele probe pot convinge instanta ca pe parcursul desfasurarii raporturilor de munca angajatorul nu a avut tocmai o atitudine buna cu dumneavoastra si acest lucru a condus la afectarea, din vina angajatorului, a raporturilor de munca. Insa si aici este de discutat...
Cel mai potrivit lucru este sa va adresati angajatorului cu un memoriu, semnat de toti salariatii, si ITM-ului. Acestea sunt niste probe excelente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o cercetare ... unghbaly unghbaly cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o cercetare disciplinara care va avea loc a doua zi. s-a dus omul la cercetare, a raspuns la toate ... (vezi toată discuția)
Probele video -audio stefan06 stefan06 Buna ziua, As dori sa va intreb, daca probele video-audio fara acordul persoanei pot fi folosite intr-un proces de hartuire sau pentru lezarea unui drept , ... (vezi toată discuția)
Se poate considera ca si proba in instanta inregistrarile audio intr-un litigiu de munca? Harko Harko Mi-am inregistrat sefa in repetate randuri cum ma insulta in fata colegilor deoarece eu refuz sa imi dau demisia, si ma acuza fara motiv de niste greseli pe ... (vezi toată discuția)