avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o cercetare ...

cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o cercetare disciplinara care va avea loc a doua zi.
s-a dus omul la cercetare, a raspuns la toate intrebarile din convocator iar la unele acuzatii a cerut sa i se arate probele ca inregistrari video sau audio pentru ca era acuzat in convocator ca a dormit la serviciu intre orele si orele pe data de si pe data de, sau a urmarit filme la tv intre orele si orele pe data de si pe data de sau ca a adrest injurii unui coleg de munca

nu s-au prezentat acele dovezi ci s-a trecut la alte puncte din desfasurator.
apoi la vreo saptamana a venit decizia desfacere contract de munca disciplinar unde se notifica ca sunt dovezi video si audio cu abaterile respective dar care nu au fost prezentate la cercetarea disciplinara ,ba s-au mai bagat chiar subiecte noi care nu existau in lista din convocator la data cand s-a facut cercetarea disciplinara .

Daca se contesta decizia de concediere in instanta, probele nediscutate in interviul din fata comisiei disciplinare nu cumva se anuleaza ca nule si neavenite deoarece nu s-au discutat in ziua cercetarii? mai poate firma respectiva sa aduca probele in fata instantei desi nu le-a prezentat si discutat in timpul cercetarii disciplinare?
Mentionez ca in biroul respectiv nu sunt vizibile camere de inregistrare ,doar un coleg care lucra in acelasi birou cu prietenul meu.

Daca cumva acel coleg a facut inregistrari audio sau video iar alti colegi din alte birouri au dat declaratii impotriva prietenului meu (dar repet, toate aceste dovezi nu au fost prezentate in cercetare, desi s-a cerut sa se prezinte dovezile), daca sunt si acest lucru este notat si in decizia de concediere, cat de legală este folosirea lor in instanta de catre firma particulara respectiva?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:53, 6 Septembrie 2023
Probele nu sunt nule pe aceste considerente ....prietenul dvs sa conteste in instanta decizia de concediere .

Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

Potrivit art. 341 alin. (2) c.proc.c.iv.: „Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă și fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum și alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.”

În ce măsură poți folosi înregistrări audio ca probe într-un litigiu de muncă?
www.avocatnet.ro/articol_574...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare audio sedinta cercetare disciplinara cyan cyan Este legal ca sedinta de cercetare disciplinara sa fie inregistrata audio prin intermediul unui reportofon in conditiile in care persoanei cercetate ... (vezi toată discuția)
Avocat insotitor in cazul cercetarii disciplinare ContSters296793 ContSters296793 Buna ziua. Angajatorul doreste concedierea angajatilor cu costuri minime. Mi s-a inaintat o convocare la cercetare disciplinara si o decizie de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara abuziva geosau geosau buna seara, am fost concediat disciplinar abuziv de o comisie disciplinara evident partinitoare, (vezi toată discuția)