avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avocat insotitor in cazul cercetarii disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avocat insotitor in cazul cercetarii disciplinare

Buna ziua.
Angajatorul doreste concedierea angajatilor cu costuri minime. Mi s-a inaintat o convocare la cercetare disciplinara si o decizie de suspendare a CIM pe perioada cerctarii disciplinare prealabile. In convocare nu este specificata fapta pentru care sunt convocat, face referire doar la un referat de constatare care nu mi-a fost prezentat iar in decizia de suspendare a CIM pe perioada cercetarii disciplinare prealabile nu face referire la absolut nimic fapta, abatere, nici macar la cercetarea disciplinara citez " Incepand cu data de .......... se suspenda contractul individual de munca al domnului..........conform art.52(l) litera a din Codul Muncii -pe perioada cercetarii disciplinare prealabile."
Consultandu-ma cu prieteni juristi acestia m-au sfatuit sa apelez la un avocat care sa ma insoteasca la cercetarea disciplinara care urmeaza sa aiba loc.
Considerati ca este necesar acest lucru inca din aceasta faza mai ales ca nu am cum sa recuperez cheltuielile cu onorariul? sau las sa decurga cercetarea, ma prezint singur si apelez ulterior la un avocat si contest atat Convocarea cat si suspendarea CIM deci implicit decizia in urma cercetarii va fi nula.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:23, 24 Iulie 2013
Faceti cum credeti ca e mai bine.
Avocatul ii poate intimida raca vor sa faca abuzuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca pe timpul cercetarii disciplinare Eva1 Eva1 Astazi 13.02.2012 a fost surprins un angajat furand din marfa firmei, in timpul programului de munca. Si-a recunoscut fapta. Nu a fost anuntata politia. Furtul ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim lexa_80 lexa_80 Buna, pe ce perioada poate fi suspendat un cim, pe motiv de cercetare disciplinara, sau nu exista reglementari in aceasta privinta. (vezi toată discuția)