avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract de munca pe timpul cercetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract de munca pe timpul cercetarii disciplinare

Astazi 13.02.2012 a fost surprins un angajat furand din marfa firmei, in timpul programului de munca. Si-a recunoscut fapta. Nu a fost anuntata politia. Furtul este prevazut ca fiind abatere disciplinara grava - in Regulamentul intern al firmei. Maine i se va trimite convocarea la sedinta pentru efectuarea cercetarii prealabile si pana la sedinta nu va mai veni la servici. Cu ce data inregistrez suspendarea CIM in Revisal (art. 52 alin. 1)? Cu data de maine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 13 Februarie 2012
Puteti decide suspendarea incepand cu data de maine ... in acest sens, se va emite o decizie care se va comunica si salariatului care va urma sa fie cercetat disciplinar .. odata cu decizia de suspendare se poate trimite si convocarea la comisia de disciplina ...

Ati înregistrat referatul sau sesizarea care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare ? Intrucat de la acasta data se calculeaza termenul de 30 zile pentru aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa de catre angajator.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Da, am inregistrat referat. Deci cu data de maine suspend CIM-ul domnului, trimit convocarea si asteptam sedinta.
Multumesc inca o data.
Din data de la care nu a mai venit la servici.
Astazi suntem in 13.02 ..prin urmare, nu vad relevanta de a se dispune suspendare din data de la care nu a mai venit la servici ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate lemontee lemontee Buna ziua, Salariatii societatii nu s-au mai prezentat la serviciu , in proportie de 90%. In ROI avem posibilitatea suspendarii CIM pt. 10 zile, fara ... (vezi toată discuția)
Referat itm art. 65 emoketm emoketm Pentru a desface un CIM disciplinar trebuie facut un referat catre ITM, in care sa se explice imprejurarile care au dus la asta. Desi am tot ceea ce-mi ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)