avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sesizare politia economica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sesizare politia economica

buna ziua. as dori sa stiu daca cineva face o sesizare, de exemplu in luna februarie, la politia economica aceasta poate veni in control peste 4 luni cu privire la acea sesizare si daca vine in control societatea este anuntata de catre politia economica prin telefon?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 16:49, 24 Mai 2011
Da. In principiu e posibil. Iar anuntarea se poate face doar si pentru faptul ca nu e gen control inopinant facut de garda financiar si ca trebuie sa fie acolo persoana din conducerea firmei nu simplul salariat.
Servciul (sau biroul dupa caz) de investigare a fraudelor (economice), este si organ de control al Politiei Romane si are si ofiteri (subofiteri) desemnati pentru desfasurarea actelor de cercetare si urmarire penala. Am facut precizarea numai pentru a arata ca un control desfasurat de aceasta institutie (de fapt parte a institutiei Politiei) poate desfasura atat actiuni de prevenire (inclusiv controale inopinate in care nu este obligata sa isi anunte "vizitele") supuse prevederilor regulamantelor interne si legislatiei in vigoare, cat si acte de cercetare si urmarire penala, care sunt reglementate de codul penal si cel de procedura penala, in care prevederile sunt de stricta interpretare. In situatia unui denunt sau a unei plangeri (termmenul "sesizare" nefiind prea des intalnit prin legislatia domeniului, chiar daca este des folosit), procedura de control nu prevede in mod imperativ o instiintare, mai ales daca respectiva plangere face referire la fapte care pot fi surprinse mai usor prin procedura flagrantului! (Doamne fereste!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Procedura control politia economica RARY RARY Reprezit o institutie publica si in anul 2008 am desfasurat o investitie ( contract de lucrari ) . La scurt timp cei de la politia economica au ... (vezi toată discuția)
Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)