avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... concilierea directa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

concilierea directa

O cunostinta a fost victima furtului autoturismului.
Autoturismul era asigurat la valoarea de 23320 Euro.
In urma furtului s-a deschis dosarul de dauna, iar dupa toate verificarile persoana pagubita a fost invitata la negocieri.
Acesta a refuzat propunerea facuta de Asigurator, si a solicitat concilierea , pta indeplini procedura .
In urma concilierii punctul de vedere al asiguratorului a fost ca ei nu despagubesc suma asigurata intrucat nu reprezinta valoarea reala a autoturismului si i-au facut pagubitului o oferta de 6000 E(aproape un sfert din suma asigurata).
Ca sa faca aceasta oferta i-au spus ca pe contractul de achizitie din Germania este trecuta o suma mult mai mica, respectiv 4000E si ca aceasta este valoarea reala a autoturismului.
In contractul casco spune ca se despagubeste la valoarea reala si ca valoarea reala reprezinta pretul de nou din care se scade uzura de 10%/an vechime.
Intrebarea mea este in instanta ce sanse ca sa isi primeasca suma asigurata va avea?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 15:32, 28 Mai 2011
~ Conținut șters la cerere ~
arturvutcovici a scris:

Matei Eugen Marius a scris:

Autoturismul era asigurat la valoarea de 23320 Euro.
Ca sa faca aceasta oferta i-au spus ca pe contractul de achizitie din Germania este trecuta o suma mult mai mica, respectiv 4000E si ca aceasta este valoarea reala a autoturismului.

Gasiti aceasta motivatie corecta?Nu cumva daca asiguratul opta pentru valoarea din factura, ar fi fost o subasigurare si rezultatul era acelasi(prima fiind mai mica?)
In cazul vadit al unei supraasigurari, Asiguratorul va despagubi valoare reala a bunului si va returna diferenta de prima de asigurare invocand imbogatirea fara just temei.
Unde vedeti o supraasigurare vadita daca:
Suma asigurata au stabilit-o cei de la asigurari. Au consultat catalogul, au identificat modelul, iar din pretul din catalog au scazut 30% uzura. :-/

Unii vand - altii despagubesc ... dar reprezinta tot pe asiguratorul emitent al politei iar neregula nu priveste pe asigurat.Una din sanctiunile prevazute de contractele celor abilitati sa incheie polite, de la agent pana la inspectorul coordonator este de a raspunde material pentru prejudiciile provocate prin asemenea proceduri, daca la compartimentul daune, in urma verificarilor, se semnaleaza un astfel de aspect.

Tocmai de aceea:
Pagubitii fara vina cer sa se faca dreptate! :rtfm:
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
nucu$, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e chiar asa !!! Daca acel contract sa incheiat pe suma X , s-a platit rate aferente sumei X atunci incazul producerii evenimentului asigurat se raporteaza la suma asigurata. Dece? Pt ca eu cumpar o caruta cu 4000 euro dar valoare reala de piata e 23000 si o asigura asiguratorul pe baza pretului de piata adica 23000. Nu are legatura cu cat am cumparat eu caruta decat in cazul in care asiguratorul (95% din cazuri) se TRAGE PE FESE !!!
E normal sa fie asa, e Romania si MAFIA asiguratorilor man ain mana cu CSA !!! X-(
Pot proba cu zeci de cazuri, fapte, sentinte, expertize si probe directe ceea ce am afirmat !!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
pop sorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco si rca presidio presidio Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica? Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC (vezi toată discuția)
Negocierea in urma furtului unui autoturism Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O cunostinta a fost victima furtului autoturismului asigurat casco. In urma furtului s-au respectatat toate prevederile contractuale, a fost depusa plangere la ... (vezi toată discuția)