avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sentinta pentru alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sentinta pentru alcoolemie la volan

Buna ziua,
In urma cu cateva luni am condus sub influenta alcoolului. Sapt trecuta am primit sentinta 5 luni cu suspendare conditionata dar nu stiu nimic de permis. Ce inseamna asta? Dupa cat timp pot da pentru permis?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:25, 24 Mai 2011
Permisul se anuleaza. Drept de examen pentru permis peste 1 an de la data ramanerii definitive
Dar si condamnarea se face de la 1 la 5 ani iar eu am 5 luni! aici ce si cum se aplica? Am si recunoscut la prima infatisare fapta iar asta reduce cu o treime sentinta obtinuta.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii puteti da obtineti un nou permis. Este obligatoriu urmarea unei scoli de soferi, apoi examenele ( sala si orasul). La fel ca prima data.
La un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti puteti depune actele pt obtinerea unui nou permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Sentinta rodica05 rodica05 Buna ziua, in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este: - 6 luni de inchisoare cu suspendare - perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului? costelizi costelizi am primit 3 ani cu suspendare pentru ca am condus sub influenta alcoolului si refuzul probelor biologice . cand am dreptul sa dau dinou examen pentru permis? (vezi toată discuția)