avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema cu un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema cu un locatar

BUna. Sper sa ma puteti sfatui in ceea ce priveste o problema cu un vecin.

acesta sta in chirie in blocul in care locuiesc eu. are un copil in varsta de 10 ani si dupa ce am reamenajat interiorul blocului copilul a inceput sa distruga peretii impreuna cu prietenii lui. ma refer la zgarieturile de pe pereti, sloganuri gen mata. X-(

in plus, mai multi insi care nu domiciliaza in blocul meu au cartele de la acest vecin. ce masuri putem lua impotriva lor? #-o

am luat legatura si cu proprietarul apartamentului, dar ala nu vrea sa ii puna pe liber pe acesti nesimtiti. X-(X-(X-(

PLS HEEEELLLLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!X-(X-(
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Sophya, utilizator
Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul executiv,in temeiul art 17 din L nr 230/2007,poate obliga proprietarul sa suporte stricaciunile
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu ,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa platesca cheltuielile pentru lucrariule de reparatii
aveti posibilitatea actionarii in judecata a chiriasului pentru pagubele pricinuite de... educatia copilului.
sa faceti sesizare scrisa catre asociatia de proprietari unde sa invederati aceste aspecte.daca situatia nu se va rezolva faceti sesizare scrisa si la primarie.
apeleaza la politistul de proximitate(sectoristul) iar acesta le va pune in vedere parintilor sa aibe grija de ala mic...in caz contrar parintii vor fii sanctionati contraventional cf leg 61/1991 pentru nesupravegherea minorului.deasemenea se mai poate lua si masura sanctionarii contraventional daca locuiesc fara forme legale la adresa cf oug 97/2005.la ultima dintre legi poate fi sanctionat si proprietarul care le-a inchiriat imobilul pentru ca nu i-a pus pe chiriasi in legalitate.si ca ultim "pont"poti sa-i aduci la cunostinta proprietarului daca este incapatanat si nu intelege ca anunti in scris circa financiara de pe raza unde locuieste ca isi insuseste bani fara sa fie impozitati(asta daca nu au trecut pe la circa financiara).uite cate posibilitati ai...cu respect POLITIA ROMANA
Eu ma gandesc ca acel copil de 10 ani nu este chiar asa mic incat sa nu inteleaga ca face ceva rau.De ce nu mergeti dumneavoastra singur sau insotit de presedintele asociatiei, acasa la acel copil si sa discutati cu parintii acestuia de fata fiind toate partile si poate tatal acelui copil ii trage o mustruluiala in public?. Atunci se poate discuta si despre deranjul acelor vizitatori care au primit cartela de acces in bloc si care nu sunt efectiv cu domiciliul acolo.

P.S.eu m-am adresat dvs. crezand ca sunteti om matur, dar daca sunteti vreun copil care are nemultumiri puteti merge impreuna cu tatal dvs. pentru demersuri.

Alte discuții în legătură

Inundatii vecini b28cvg b28cvg buna ziua, se intampla ca ma inunda vecinii si pare se ca nu este nici de la vecina de deasupra, ci de la cei de la et 8 care nu deschid usa nimanui, sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate evacua o firma din apart.de bloc? Eugenia M Eugenia M Buna ziua, Majoritatea locatarilor din scara noastra sunt nemultumiti de problemele create de firma care a inchiriat un apartament la etajul 1 si desfasoara ... (vezi toată discuția)
Modificari si constructii fara autorizatii bucurescu bucurescu Am dat spre inchiriere un apartament la parterul unui bloc. Chiriasii din apartament au construit balcon in dreprul bucatariei, au desfiintat peretele si au ... (vezi toată discuția)