avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune repus pe rol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune repus pe rol

Am un proces de partaj pe rol , un proces anevoios si greu au fost in partajare doua imobile s-au parcurs toti pasii s-a pronuntat admitrea in principiu in care mi-au stabilit mie cote de 90 la suta dintr-o casa si 50 din cealalta, s-a facut evaluarea, am platit toate taxele inclusiv cea de timbru care a fost subventionata de stat acordandumi-se ajutor public judiciar , am paltit si taxa de evaluare in constructii , ma prezint la ultima infatisare fac obiectii asupra expertizei evaluatorii si daus cris si verbal ca doresc sa mi se atribuie unul dintre imobile cel de valoare mai mare plus sulta aferenta asta fiind una dintre variantele propuse de doamna expert, paratul nu a cerut nimic a cerut respingerea cauzei, evident ca nu l- ascultat nimeni, iar instanta in final spune in pronuntare ca in cateva zile sa vad ca a repus cauz ape rol cu alt termen de judecata deoarece paratul trebuie s aplateasca taxa de 900 lei taxa de timbru pentru unul dintre imobile cel de valoare mai mica.
Intrebarea mea este: daca paratul nu plateste aceasta taxa de timbru exista riscul sa imi suspende cauza si sa nu ma mai partajeze?
Va rog mult un raspuns innebunesc nu ami pot. Le-am cerut pronuntare ain regim de urgenta deoarece atat eu cat si fiica mea suntem private de dreptul de proprietate de catre el , el considerand ca e mai prresus de lege si a incuiat casele.
Precizez faptul ca nu am avut avocat deoarece nu mi-am permis.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 10:17, 27 Mai 2011
Banuiesc ca in acest dosar are o cerere reconventionala pe care nu a timbrat-o corespunzator ... din acest motiv s-a repus pe rol. In cazul in care nu o achita, instanta va anula cererea respectiva ca fiind insuficient timbrata.
Multumesc doamna avocat pentru raspuns. Probabil a depus fara sa stiu eu ca eu nu stiu si nici ce inseamna cerere reconventionala.
Imi era teama ca imi respinge cauza de tot desi eu am platit taxa de timbru prin ajutorul public judiciar acordat 12 salarii minime pe economie la socoteala mea au intrat cam 8000 lei , avocat in acesti bani nu am luat deci au avut suficient.
prin aceasta cerere reconventionala probabil ca dansul a cerut sa i se increditneze in natura unul din imobile ori a avut obiectii referitor la pratajarea pe care ati propus-o dvs.
iar in acest caz daca dansul nu plateste taxa de timbru aferenta, la termenul fixat cereti respingerea cererii reconventionale ca fiind insuficient timbrata sau netimbrata .
procesul va ramane in pronuntare ina cest caz, pe cererea principala introdusa de dvs. in instanta, nemaitandu-se cont de pretentiile paratului, intrucfat acesta nu a achitat taxa de timbru .
Multumesc pentru raspuns. Da instanta in loc sa ma puna in proprietate m-a mai amanat cu repunerea cauzei pe rol desi a vazut ca el nu a fost capabil sa plateasca nici macar taxa de evaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare taxa judiciara prietenulomului prietenulomului In faza initiala s-au platit taxe de timbru pe valoare in cuantum de 3% . Acum dupa expertizarea imobilului va trebui completat suma de catre fiecare parte . ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calculata gresit voinea75 voinea75 Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj. Aceasta taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Cand pot depune cerere pentru a beneficia de oug nr. 51/2008? cerebel33 cerebel33 in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand ... (vezi toată discuția)