avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incepere activitate la SRL platitoare sau neplatitoare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incepere activitate la SRL platitoare sau neplatitoare de TVA

Buna ziua,
Sunt interesata daca, in cazul comertului cu produse alimentare si nealimentare , este mai avantajos sa fiu platitoare sau neplatitoare de TVA.
Srl-ul l-am infiintat cu mult timp in urma si nici nu mai stiu daca sunt sau nu platitoare de TVA. Cum pot afla acest lucru?
MUltumesc!
Cel mai recent răspuns: teleptean , utilizator 10:04, 14 Iulie 2008
Este foarte importanta sa stii acest lucru! Ar trebui sa stii totusi ca esti sau nu platitoare altfel cum vinzi pe casa de marcat produse fara sa stii ca esti sau nu platitoare?. Unii ar putea zice ca e problema contabilului dar eu zic ca e chiar problema ta. Poti afla daca esti platitoare si de pe l www.mfinante.ro la sectiunea persoane juridice , cauti in functie de codul fiscal sau de denumirea societatii si judet, si acolo poti vedea vectorul tau fiscal, inclusiv data la care ai devenit platitor de TVA, impozit pe profit, venit, impozit salarii si celelalte.
Daca nu esti platitoare de TVA si vrei sa fii , poti deveni si la cerere.
Daca nu te descurci da-mi codul fiscal corect si iti pot spune in cateva minute!
Succes in afacere!
Avantajul, sau dezavantajul faptului ca esti, sau nu, platitor de TVA, poate fi stabilit corelativ in functie de:
a. destinatia produselor prin tipul de comert desfasurat- cu amanuntul- avand clienti persoane fizice- consumator final-
- cu ridicata- avand drept clientela entitati inregistrate,sau nu, in scopuri de TVA care pot beneficia, sau nu,de dreptul la deducere
b. cuantumul cheltuielir pe care le efectuezi in activitate, altele decat marfa si salariile, si care dau dretul,sau nu,la deducerea taxei
Mai completez: Daca cifra ta de afaceri depaseste in cursul unui an fiscal 35000 euro vei deveni obligatoriu platitoare de TVA conform Codului Fiscal art. 152 aliniatul 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Avantaje/dezavantaje firma platitoare de tva florin-g florin-g Am nevoi de ajutor! Poate cineva sa imi explice care este diferenta dintre o firma platitoare de TVA si una care nu plateste TVA, avantaje si dezavantaje? Va ... (vezi toată discuția)
Lamurire :platitor de tva intr-un if mihaelazbanca mihaelazbanca As avea o rugaminte.Cine imi poate spune niste informatii referitoare la TVA? Avem un IF si de anul acesta pe langa comertul diferitelor produse nealimentare ... (vezi toată discuția)