Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot da in judecata o persoana pentru calomnie, acuzatii nefondate si amenintare, avand ca dovezi e-mail-uri si sms-uri, atat adresate mie cat si sotului meu. Daca da, ce sanse am sa castig?
P.S. M-am adresat politiei referitor la sms-ul de amenintare, mi s-a spus ca nu poate fi considerata proba si ca nu se poate face nimic.
Multumesc!
Ca sms-ul respectiv sa fie validat ca proba trebuie sa fie autorizata inregistrarea. Deci este greu de dovedit ca acel sms. apartine persoanei pe care Dv. o banuiti ca autor. Daca ar fi fost in public si mai erau si alte persoane ce ar fi putut fi audiate de organele competente "Da", era o alta situatie. (un sfat nu mai raspundeti la provocarile persoanei care va colomniaza..):(
Multumesc pentru sfat, Domnule Dumitru!
O sa incerc sa ignor in continuare, desi, recunosc, mi-e foarte greu, mai ales ca persoana ma hartuieste de aprox 1 an jumatate si am tot sperat ca o sa oboseasca si o sa inceteze.
Acel, acele mesaje scrise(sms-uri) pot constitui probe intr-un ipotetic proces penal... Este vorba despre ceva scris, nu despre inregistrari audio/video care ar trebui atestate de experti.Si e-mailurile pot fi apreciate la fel fara a fi necesara expertizarea acestora. Problema se pune altfel, numarul(numerele) de telefon de pe care au fost trimise mesajele scrise si in cazul celalalt adresele electronice de pe care au fost trimise...