avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna seara ,
am mai cerut sfaturi privind situatia sotului meu care se afla in executarea pedepsei cu privare de libertate pe teritoriul Spaniei. A fost folosit drept caraus de o fina de a mea, Ana.
Intrebarea mea este: Sotul poate depune plangere penala in Spania impotriva Anei? Am ca dovezi mailuri de la Ana, in care imi scrie ca stie persoana care a pus drogurile in aripile masinii condusa de sotul meu. In urma acestui mail, primit de la Ana, am rugat-o sa denunte acea persoana, dar ea mi-a spus ca nu poate ci ca in schimb va cere multi bani de la el.
Deci m-a facut sa inteleg ca ea este implicata in aceasta "afacere".
Am dovada de la o firma, unde a activat Ana Savu pe o perioada de 2 luni, timp in care a falsificat semnatura patronului si a scos bani din banca cu acte false..16000 lei. In urma aceste fapte are dosar penal la judecatoria sectorului 1.
Multumesc
Buna seara .
Desi sunt multe de dovedit si avand in vedere situatia sotului dvs.,puteti incerca totusi cu o plangere prealabila penala .Problema e ca in dreptul penal romanesc plangerea poate fi depusa in maxim 2 luni de la savarsirea faptei sau de cand se cunoaste autorul faptei ,si ca ,avand in vedere ca fapta s-a petrecut pe teritoriul Spaniei,plangerea se va depune acolo. Dar, totusi, si conform principiului personalitatii legii penale,legea romaneasca se aplica si cetatenilor romani care au savarsit fapte in afara tarii,deci aici se va aplica Codul penal roman.
Marius Bote . .
Am depus plangere penala la DIICOT Bucuresti din luna martie, dar cu foarte mare greutate..Acum vreau sa atasez acelei plangeri dovada ca aceasta Ana este deja o infractoare si este cautata de politie aici. Problema este ca la DIICOT treburile se misca foarte greu. Stiti cumva cat va dura pana aceasta plangere va ajunge in faza de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere inadmisibila mirela_43 mirela_43 Buna ziua ,va rog mult sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac ,unde sa mai apelez ca plangerea depusa la DIICOT ,sa se puna in miscare. Am depus plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Mailu-rile ,si mesajele telefonice pot fi probe la proces ? Sotul meu este condamnat in Spania ,pentru trafic de droguri .Sentinta este definitiva .Am depus plangere penala in Romania impotriva a doua persoane ce se ... (vezi toată discuția)
Se poate transfera un detinut din spania in romania Buna seara,in urma cu o luna si jumatate ,sotul meu a plecat in Spania ,chemat de o cunostinta ,sa fie sofer pe un microbuz ce urma sa transporte muncitori la ... (vezi toată discuția)