avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

In anul 2005 m-am casatorit si am avut o garsoniera inaintea casatoriei,in 2007 am vinduto si am cumparat un apartament,acuma divortam,va rog sa imi spuneti ce drepturi poate sa aiba sotia.avind in vedere ca dobindirea apartamentului sa facut din bani rezultati in urma vinzari garsonierei respectiv 10500 euro pot face dovada cu contractul de vanzare-cumparare +martori am beneficiat de drepturi banesti(ordonanta minerit)20000ron,si am scos un imprumut din banca in val de 4800euro pretul apartamentului fiind acoperit de aceste sume se poate proba cu martori,ce pretenti poate avea sotia cu privire la partaj asupra imobilului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 22:35, 24 Mai 2011
Buna seara !
Pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei exista prezumtia de bun comun care poate fi rasturnata prin probe puse in valoare de un aparator bun . Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marcel m marcel m In anul 2005 m-am casatorit si am avut o garsoniera inaintea casatoriei,in 2007 am vinduto si am cumparat un apartament,acuma divortam,va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat in caz de divort ContSters57553 ContSters57553 Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, jumatate din banii nostri, restul pe credit ipotecar, ipoteca de gradul intai. Sotul meu este titular de ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)