In anul 2005 m-am casatorit si am avut o garsoniera inaintea casatoriei,in 2007 am vinduto si am cumparat un apartament,acuma divortam,va rog sa imi spuneti ce drepturi poate sa aiba sotia.avind in vedere ca dobindirea apartamentului sa facut din bani rezultati in urma vinzari garsonierei respectiv 10500 euro pot face dovada cu contractul de vanzare-cumparare +martori am beneficiat de drepturi banesti(ordonanta minerit)20000ron,si am scos un imprumut din banca in val de 4800euro pretul apartamentului fiind acoperit de aceste sume se poate proba cu martori,ce pretenti poate avea sotia cu privire la partaj asupra imobilului?
Probabil vi se va atribui dumneavoastra apartamentul si o sa fiti obligat la pata unei sulte in favarea acesteia, in limita partii sale de contributie care va rezulta din probele administrate.
buna ziua.
in principiu imobilul fiind cumparat in timpul casatoriei este bun comun.
daca in contr. de v-c al imobilului s-a mentionat faptul ca, contravalaorea imobilului se achita cu banii rezultati din vanzarea imobilulul dvs. propriu, at. si acest imobil va apartine de drept, fiind unic proprietar.
in caz contrar, parerea mea este ca imobilul se va atribui in cote egale sotilor.
chiar daca ati vandut o garsoniera nu inseamna ca, cu banii rezultati ati cumparat neaparat celalalt imobil . puteati f bine sa plecati in excursii, etc.
eu va spun ce ar putea invoca avocatul partii adverse.
este f important daca s-a facut acea mentiune in contr. de v-c al imobilulu, achizitionat in timpul casatoriei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
marcel m
In anul 2005 m-am casatorit si am avut o garsoniera inaintea casatoriei,in 2007 am vinduto si am cumparat un apartament,acuma divortam,va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare
ad
Buna ziua, am nevoie de un sfat, daca se poate...
Inainte de a ma casatori am cumparat un apartament pe care acum as vrea sa il vand si sa cumpar o ... (vezi toată discuția)