am primit hotararea de divort si pe ea este scris ca sotul meu este obligat sa imi plateasca pensie alimentara pt copil incepand cu data de 01.08.2010 .
Aceasta data este data la care el a intentat prima oara proces de divort , proces care s-a suspendat pt neprezentarea partilor si a fosr reluat in acest an in mai.
Divortul s-a pronuntat pe data de 9 iunie.
incepand cu ce data e legal sa imi plateasca pensia alimentara? cu data trecuta in hotarare sau ......?
Poate omul lucreaza la negru pentru a nu plati dari la stat... Pensia de intretinere este decenta in conditiile economice actuale si ar trebui acceptata. 500 lei propusi sunt cu mult mai mult decat daca instanta se raporteaza la minimul pe economie daca el declara ca nu lucreaza, iar dv nu faceti dovada ca are un contract legal.
Un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca, daca intre timp s-a angajat, s-ar putea sa aveti surpriza ca in contract sa aiba un salariu mic, chiar minim pe economie, asa ca, mai bine acceptati oferta.
Nu e vorba de a accepta sau nu, ca nu am mers la proces sa negociez suma cu care doreste el sa demonstreze ca e "tata".Daca nu are venituri, sa plateasca conform legii,nu e nici o problema.
Vorbesc din punct de vedere legal ce se poate face atunci cand iti ascunzi veniturile.
Daca are de gand sa lucreze la negru, doar pentru a nu-i da posibilitatea copilului sau sa o duca mai bine, atunci demonstreaza "calitatea de tata" pe care o are.
Dar pana la urma se va gasi o solutie si pentru acesti "tati minunati".
Noi nu suntem in situatia in care sa stam in banii lui , dar ma gandesc la acele mame care nu au ce pune copilului pe masa, iar tatii lucreaza la negru doar ca nu cumva cu pensia pe care ar plati-o legal sa se imbogateasca mamele.
Divort cu copil
emila
Buna ziua.
Ajutor! Totusi nu are nimeni un raspuns pentru aceasta intrebare?Este foarte posibil ca fostul sot sa aiba venit in strainatate dar merge pe ideea ... (vezi toată discuția)