avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte necesare angajarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte necesare angajarii

Se vehiculeaza ideea ca in conformitate cu noul cod al muncii nu mai este necesar cazierul la angajare, dar nu gasesc acest articol in cod. Dvs cum aplicati la acest punct?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 10:02, 25 Mai 2011
In Codul muncii numai art. 13/4 face referire la interdictia de angajare a persoanelor puse sub interdictie judecatoreasca, ceea ce, in opinia mea, este un argument suficient pentru angajator de a solicita cazierul.

In alta ordine de idei, coroborand prevederile Codului penal cu cele ale legii privind cazierul judiciar si ale Codului muncii, in cazul in care, pentru o persoana, este luata o masura de siguranta (interdicita de a ocupa o functie, un post...de a exercita o profesie / de a se afla intr-o anumita localitate), angajatorul nu are cum sa stie despre aceasta stare de fapt, decat solicitand cazierul.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire Amalia Dinu Amalia Dinu 1.pentru delimitarea unei proprietati am angajat un expert tehnic judicar de pe langa judecatoria cluj. exista o stare conflictula intre mine si vecin. pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier, daca fapta penala a fost savarsita in timpul minoritatii? tess66 tess66 Daca o persoana a furat la 13 ani( are dosar cu amprente atat) si la 18 face scoala de soferi , cazierul este \"curat\" ? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul ... Anonim1001 Anonim1001 Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul unui spital. La depunderea dosarului nu mi a fost cerut cazierul, Acuma pentru semnarea ... (vezi toată discuția)