avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119/2007-intarzierea executarii obligatiilor de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119/2007-intarzierea executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte

Am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate comerciala pentru confectionarea unor produse textile, prevazut cu clauze privind termenele de livrare, calitatea executiei, cine si in ce conditii se remediaza defectiunile depistate la receptia marfii, plata prest. de servicii facandu-se la 30 de zile de la data facturarii catre partenerul extern.Am uitat sa mentionez ca partenerul de afaceri era din Anglia. Pe langa faptul ca au intarziat livrarea cu 4 zile fata de termenul din contract, la receptia efectuata la sediul beneficiarului s-au constatat o serie de nereguli care trebuiau eliminate. Prestatorul nu a mai fost de acord sa remedieze aceste defecte de executie, motivand ca nu mai are timp si ca are de lucru altceva, fiind nevoiti ca noi sa reparam ceea ce au stricat ei. Conform contractului, reparatia trebuia facuta de ei pe cheltuiala in totalitate a lor, sau se putea face si de catre noi, dar prestatorul sa suporte cheltuielile. Am purtam discutii, incercand sa le explicam ca mai avem si noi de lucru tot pt. acel contract si ca nu putem sa realizam si reparatiile lor astfel incat sa putem termina la timp si livra la termen, dar nu am ajuns la nici un rezultat. Contractul fiind pt. extern, termenul de livrare trebuia respectat cu strictete, altfel riscai penalitati f. mari. Reparatia produselor a durat cava timp, cheltuiala in plus (materia prima, ata , energie electrica, manopera, etc.) fiind nevoiti sa inlocuim anumite piese executate neconform cu mostra pusa la dispozitia prestatorului, livrarea ne facandu-se la termenul stabilit cu partenerul strain.Intarziind livrarea s-a intarziat si plata catre noi si implicit catre prestator, care ne-a actionat in instanta pt. recuperarea debitului. MAI PE SCURT. Nu am reusit pe cale amiabila sa rezolvam conflictul, a intentat proces societatii noastre si i s-a dat castig de cauza. La termenul de judecata din motive obiective nu ne-am putut prezenta. Intre timp am incercat sa mai luam legatura cu prestatorul, dar a refuzat orice dialog. Atunci i-am trimis factura cu suma cheltuita pt. reparatiile facute datorita proastei executii, am facut intampinare si la Hotararea instantei, unde am atasat si factura. Am primit raspuns de la aceasta societate ca nu platesc nici o factura de reparatii pt. ca este emisa dupa ce s-a intentat proces. Oare mai este ceva de facut in aceasta situatie? Ma poate sfatui cineva cum pot proceda pt. a diminua din suma datorata, cheltuielile cu reparatiile. Am uitat sa va spun ca in p.v. de receptie sunt trecute defectele si este semnat de reprezentantul prestatorului.
Cel mai recent răspuns: Fabian Necula , Avocat 13:29, 25 Mai 2011
puteti sa va recuperati banii respectivi in cadrul unui proces separat de cel in care Prestatorul v-a solicitat penalitatile. este evident ca si acesta trebuie sa raspunda ptr pagubele produse, iar refuzul lui de a va achita factura respectiva nu presupune si ca aceasta nu trebuie achitata..tocmai de aceea va adresati instantei de judecata, sa stabileasca daca prestatorul trebuie sau nu sa achite contravaloarea respectivei facturi, iar din ceea ce spuneti dvs, aveti sanse foarte mari de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare costuri - cu tva sau fara? ARIANA_2007 ARIANA_2007 Buna ziua, Am inlocuit in perioada de garantie un produs. Pentru aceasta inlocuire am avut urmatoarele operatii: a) rezervor nou schimbat cu rezervor ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii ContSters56278 ContSters56278 cum pot proceda un cazul in care in baza unui contract de prestari servicii , prestatorul a executat cu defecte lucrarile prevazute in contract( care specifica ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de receptie produse ContSters56278 ContSters56278 Vreau sa va cer parerea referitor la un model de proces verbal \"compus\" de mine deoarece Ordinul 3412/2008 contine doar modele ref la investitii nu si in ... (vezi toată discuția)