avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat si pfa?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat si pfa?

pot lucra ca angajat la o firma si sa am pfa ?
platesc darile pentru amandoua?
Cel mai recent răspuns: lucirom , utilizator 15:46, 31 Mai 2011
Da, puteti fi si angajat chiar daca aveti constituit un PFA. - art. 17 din OUG 44/2008

Pentru veniturile obtinute din contractele incheiate de catre PFA cu terte persoane, platiti impozitul pe venit, asigurarile sociale si cele de sanatate...
daca aveti calitate de salariat nu mai platiti la PENSI, este un avantaj fiscal.
multumesc pentru raspunsuri -am inteles
cate activitati am voie sa declar cand ma inregistrez ca pfa?
eu as vrea-[]consultanta +comert +productie-mica ce-i drept dar vreau sa produc ceva pe care sa pot vinde si singura si prin alte magazine
credeti ca se poate-imi este groaza sa incep sa umblu pentru acte
mai am putin pana la pensie si pentru ca nu gases ceva ca lumea de lucru vreau sa-mi fac si un pfa
ca sa pot sa incep sa produc -nu pot cumara materiale pentru ca nu am acte pentru pfa si nimeni nu=ti vinde nimic
ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl? lucirom lucirom cate activitati am voie sa declar cand ma inregistrez ca pfa? eu as vrea-[]consultanta +comert +productie-mica ce-i drept dar vreau sa produc ceva pe care sa ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare pfa bithas bithas buna ziua, sunt medic si am infiintat PFA in vederea deschiderii unui Cabinet Medical Individual. Am nevoie sa colaborez cu un asistent medical (angajat la ... (vezi toată discuția)