avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa sau srl?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa sau srl?

cate activitati am voie sa declar cand ma inregistrez ca pfa?
eu as vrea-[]consultanta +comert +productie-mica ce-i drept dar vreau sa produc ceva pe care sa pot vinde si singura si prin alte magazine
credeti ca se poate-imi este groaza sa incep sa umblu pentru acte
mai am putin pana la pensie si pentru ca nu gases ceva ca lumea de lucru vreau sa-mi fac si un pfa
ca sa pot sa incep sa produc -nu pot cumara materiale pentru ca nu am acte pentru pfa si nimeni nu=ti vinde nimic
ce pot face?

daca fac srl e mai bine?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 22:31, 1 Iunie 2011
Sunt mai multe diferente intre P.F.A. si S.R.L., printre cele mai importante fiind acelea ca pentru P.F.A. trebuie sa fiti calificat/a si specializat/a intr-o activitate anume (dovedita cu atestat profesional, diploma de atestare, etc.), in timp ce la S.R.L. puteti adauga toate activitatile prevazute de codul caen si care nu necesita autorizatii speciale (gen leasing), precum si faptul ca la P.F.A. nu puteti face angajari, in timp ce la S.R.L. puteti sa aveti cati angajati va doriti/permiteti. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care va poate sfatui mai bine in ceea ce priveste activitatile pe care doriti sa le desfasurati si in ce forma anume. Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius”, Avocat
De vreo saptamana s-a modificat si art. 17 din OUG44/2008 si poate si PFA-ul sa angajeze.
E mai simplu de gestionat un PFA, desi daca faceti productie va trebuiesc si la PFA cateva inregistrari in plus, asa ca pana la urma avand nevoie de un contabil mai bine faceti un SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat si pfa? lucirom lucirom pot lucra ca angajat la o firma si sa am pfa ? platesc darile pentru amandoua? (vezi toată discuția)
Srl / pfa topmasaj topmasaj salut! va rog sa imi spuneti daca un srl al carui asociat unic sunt poate avea relatii comerciale cu un pfa care de fapt tot eu sunt. mai concret, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pfa,srl,sau ii SGFLORIN SGFLORIN Nu vreau sa fiu plictisitor dar am o problema. VREAU SA MI DESCHID UN BAR SI UN MAGAZIN MIXT. Care este calea de urmat si ce este mai bine de facut PAF(daca ... (vezi toată discuția)