Buna ziua! Am si eu o problema si as dori un sfat din partea d-voastra. Am fost casatorita 7ani,dupa care am divortat,in urma casatoriei a rezultat o fetita in varsta de 9ani acum. Fetita a ramas in intretinerea mea prin hotarare judecatoreasca. Pe data de 15iunie as dori sa mergem in Ungaria intr-o vacanta. Pentru asta am nevoie de pasaport pt minora. Intrebarea mea este daca pt eliberarea pasaportului este nevoie de prezenta tatalui si daca la trecerea granitei este nevoie de o procura din partea tatalui fetitei. Va multumesc pt raspuns anticipat!
Hotararea judecatoreasca de incredintare minor mergeti la judecatorie si o investiti,cu mentiunea definitiva si irevocabila (stampila dreptunghiulara).Pe baza acesteia puteti sa mergeti sa ii faceti pasaport,iar la trecerea granitei sa aveti in original hotararea judecatoreasca si daca v-ati schimbat numele in urma divortului sa aveti si certificatul dvs.de nastere ce atesta revenirea la numele de fata si eventual daca v-ati recasatorit si certificatul actual de casatorie.Eu nu am avut nicio problema.
Nu aveti nevoie de prezenta tatalui la depunerea actelor si nici de acordul sau pentru a merge in alta tara daca sentinta e definitiva si irevocabila in privinta incredintarii fetitei, dar sa aveti sentinta in original la dvs. si cand depuneti actele (atunci va trebuie si o copie) si cand veti face excursia.
Multumesc frumos! Si d-voastra va doresc o zi buna!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie copil
NAARGHYTA
Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)