Cum pot sa-mi concediez avocatul tinand seama ca acum sunt la recursul procesului?Pot sa-mi iau un avocat din oficiu la recursul unui proces tinand cont ca acum nu am nici un venit si ca procesul e pe litigii de munca?Cine ma poate ajuta cu rasp la niste intrebari pe litigii de munca?M-am saturat de avocatii corupti si de coruptia care e la tot pasul?Pentru un proces care la inceput mi s-a parut banal si cu rezolvare de 100 la suta acum trag alta concluzie... va rog sa-mi rasp cineva!
Pentru a putea beneficia de avocat din oficiu trebuie sa formulati o cerere de acordare ajutor public judiciar in forma asigurarii asistentei juridice.
Anexati dovada veniturilor dvs (sau lipsa acestora) si o declaratie din care sa rezulte ca in ultimele 12 luni nu ati mai beneficiat de ajutor public judiciar.
In privinta concedierii avocatului, aceasta inseamna rezilierea contractului de asistenta juridica incheiat cu acesta.
1. Explicati avocatului ales ca doriti rezilierea contractului de asistenta juridica incheiat incepand cu data de ...
2. Potrivit OUG nr.51/2008, beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute de lege persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
OUG nr.51/2008 prevede:
Art. 13. - (1) Ajutorul public judiciar pentru exercitarea unei cai de atac se poate acorda in urma unei noi cereri.
(2) Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar in vederea exercitarii unei cai de atac se adreseaza instantei a carei hotarare se ataca si se solutioneaza de urgenta, de un alt complet decat cel care a solutionat cauza pe fond. In cazul in care cererea de acordare a ajutorului public judiciar este admisa, durata necesara solutionarii acesteia se adauga termenului pentru exercitarea caii de atac.
(3) Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar formulata ulterior introducerii caii de atac se adreseaza instantei competente sa solutioneze acea cale de atac.
Litigii de munca
dansorin
buna ziua, daca am o pensie de 470 de lei,am dreptul la un avocat din oficiu ,la o revizuire si contestatie de recurs ,recursul l am castigat dar avocatul meu ... (vezi toată discuția)