avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic - ce inseamna \"poate pune concluzii ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic - ce inseamna "poate pune concluzii la instanta de fond..."?

Buna ziua,

Referitor la statutul consilierului juridic, ce inseamna defapt , "poate pune concluzii la instanta de fond, organe de urmarire penala si la celelalte organe administrative cu atributii jurisdictionale ":

Cum se explica acest lucru, "poate pune concluzii la instantele de fond "?
Cel mai recent răspuns: azur75 , utilizator 11:53, 26 Mai 2011
Înseamnă că nu este în nici un fel limitat în exercitarea tuturor câilor procedurale la orice instanță de judecată deoarece este reprezentantul legal al societății. Va susține cauza pe fondul acesteia și va putea solicita argumentat admiterea sau respingerea cererii cu ocazia dezbaterilor.
Consilierul juridic, in exercitarea atributiilor sale si in interesul persoanei juridice pe care o reprezinta, are dreptul de a formula aparari de fond, in fata primei instante, de a pune concluzii scrise, de a exercita cai de atac si a le sustine in fata instantelor de apel/recurs, de a reprezenta angajatorul in fata organelor de urmarire penala, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul dat consilierului juridic ramy84 ramy84 Stie cineva cat costa o procura pentru mandatar conf. art. 67 C.p.c? Daca mandatarul este consilier juridic poate depune concluzii chiat daca este stagiar si ... (vezi toată discuția)
Sunt consilier juridic debutant, imi pot reprezenta angajatorul in instanta? iubisbb iubisbb Buna ziua, M-AM ANGAJAT DE CURAND INTR-O CLINICA MEDICALA IN FUNCTIA DE CONSILIER JURIDIC DEBUTANT( NU SUNT INSCRISA IN TABLOUL CONSILIERILOR JURIDICI) SI AM ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)