avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca in timpul concediului de cresterea copilului

Astazi sotia mea care este in concediu pentru cresterea copilului a fost sunata sa se prezinte la servici sa-si ridice cartea de munca . Ea ar fi trebuit sa se intoarca la munca pe 29 august conform deciziei de suspendare a muncii pe perioada de crestere a copiilor pana la 2 ani ( avem gemeni ). As vrea sa stiu daca este corect sa-i desfaca contractul de munca in aceasta perioada ? Angajatorul nu ar fi trebuit sa o primeasca inapoi pentru o anumita perioada. Multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN-MADALIN CONSTANTIN , Consilier juridic 16:34, 25 Mai 2011
Nu poate fi concediata in aceasta perioada, dar va trebui sa fiti atenti intrucat este posibil sa o fi chemat pentru ai elibera cartea de munca, pentru ca acest lucru este obligatoriu, acestea fiind desfintate. Toti angajatorii au obligatia eliberarii cartilor de munca catre titulari, iar vechimea in munca se va dovedi cu o adeverinta tipizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire concediu crestere copil pana la 2 ani BARBU ANA BARBU ANA Buna ziua, Peste cateva zile trebuie sa se intoarca la serviciu,din concediu crestere copil pana la 2 ani,o salariata. Daca intre timp postul ei s-a ocupat, ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului bilibokju bilibokju In anul scolar 2001-2002 am fost angajata ca profesor suplinitor pe perioada determinata . In mai 2002 am nascut si din august a inceput CCIC, iar din 31 ... (vezi toată discuția)
Clarificare indemnizatie crestere copil la angajare pe perioada determinata popei popei Buna ziua, Va rog frumos ajutati-ma cu raspunsuri privind indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca am in derulare un contract de munca pe durata ... (vezi toată discuția)