avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii-concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii-concediu de odihna

Lucrez in ture de 12 cu 24 ,12 cu 48 si as dori sa aflu cate zile de concediu am dreptul ,mai precis de cate ture de co beneficiez.Mentionez ca am o vechime de peste 25 de ani.Multumesc anticipat. Mai vreau sa mentionez ca nu beneficiez din partea angajatorului de zile libere sau bani pentru turele care cad in zile de sambata , duminica sau sarbatori legale
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
ineu1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 10 Iunie 2011
Durata efectiva a concediului de odihna anual este stabilita in contractul individual de munca pe care l-ati semnat impreuna cu angajatorul, si se acorda proportional cu activitatea porestata intr-un an calendaristic.:)
Art. 145 din Codul Muncii prevede :
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
....

Asadar durata CO nu este conditionata de durata timpului de munca sau de programul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna zohnermariana zohnermariana As dori sa stiu dupa cat timp de la angajare poti avea dreptul la concediul de odihna si unde anume gasesc in codul muncii lamuriri despre acest lucru! (vezi toată discuția)
Zilele de sâmbătă și de duminică fac parte din perioada de concediu legală? viktorV viktorV Stimați forumiști, Zilele de sâmbătă și de duminecă cuprinse în zilele de concediu legal, acordat salariatului și admise de angajator, fac parte din ... (vezi toată discuția)