avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara. despartit in fapt - ce trebuie sa fac ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara. despartit in fapt - ce trebuie sa fac pentru a vedea copilul?

sunt casatorit despartit in fapt de aproximativ 9 luni
avem impreuna un copil, minor.......are 3 ani....am plecat in urma cu 9 luni impeuna cu sotia si minorul in italia. acolo m am certat cu sotia, ne am despartit, eu am revenit in romania, ea ramanand acolo cu minorul. eu nu stiu unde se afla, ea ascunzandu se de mine nedorind ca eu sa ii gasesc.nu mi am mai vazut copilul de 9 luni.ce as putea sa fac pe cale legala sa obtin dreptul sa mi vad copilul si sa particip la cresterea lui.va multumesc pentru rabdare.
Fara actiune de divort nu puteti initia o eventuala cerere de incredintare minor sau stabilirea unui program de vizita.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
avvalentina, utilizator
Competenta ar fi acolo la Italia, dar poti sa incerci si aici daca sotia admite competenta e pozibil sa see rezolve aici. Si daca nu stis unde se afla, se poate cauta adresa si prin cooperare internacionala. Portal oficial just.ro va da solutiile: [ link extern ]
Buna dimineata,
Spuneti ca nu aveti informatii despre copil si sotie de 9 luni,si ca nu stiti unde se afla.Imi pare rau ca trebuie sa va spun,dar era bine sa va ginditi ca i-ati lasat printre straini,si sa va fie putin teama sa-i lasati fara sprijin material si protectie parinteasca.Acum faptul este consumat,ma rog...
Incercati sa luati legatura cu prieteni,cunostinte comune,aflate acolo...nu se poate sa nu stie cineva...chiar si o informatie vaga,va poate fi de folos...:luck:
Competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.Daca acesta nu se afla in tara, competenta teritoriala revina judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla reclamantul.

Adresati-va instantei de judecata , in vederea stabilirii unui program de vizitare.

Daca apreciati ca situatia de fapt comporta urgenta, nu prejudeca fondul , stabilirea legaturilor personale cu minorul se poate face pe cale de ordonanta presedintiala, masura vremelnica, ce dainuieste pana la ramanerea definitiva a cauzei , introdusa pe calea dreptului comun.

Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala, admisibilitate 2cool4school 2cool4school Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala? Daca da, nu ... (vezi toată discuția)
Dosar majorare pensie alimentara loredanamateescu loredanamateescu Buna dimineata, As putea depune un dosar de majorare pensie alimentara la judecatoria orasului de care apartin acum avand in vedere ca tatal copilului se ... (vezi toată discuția)