avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati asociatie

Buna seara!
Sunt administratorul unui bloc si am preluat un locatar cu penalitati de acum 5 ani din care nu a platit nimic, dar platea la zi fara restanta.
Cum l-as putea obliga sa plateasca penalitatile?
L-as putea obliga sa plateasca penalitatile acum ca are nevoie de semnatura pentru a-si pune centrala?
Se pescriu penalitatile si la nivel de asociatie? Ele au fost platite din fondul pentru reparatii de ceilalti locatari.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters208825, utilizator
daca restantele sunt pentru o perioada mai lunga de timp, cele peste 3 ani, intra sub incidenta termenului de prescriere, adica nu le mai puteti obtine. Da, il puteti obliga sa plateasca tot, inclusiv penalitati de intarziere si daca nu o face, nu-i eliberati adeverinta necesare. Pe de alta parte, deschideti un proces impotriva lui si veti avea castig de cauza fara nici un fel de probleme.
va dorim succes
Intelegem ca dv sunteti administrator la o asociatie care aplica penalizari.
Cind respectivul plateste indiferent daca este cu chitanta sau in cont conteaza cum le scadeti dv in contabilitatea dumneavoastra.
Prin urmare sume care le plateste le scadeti in ordine cronologica.

are ian 2006 + penalizarile ian 2006
feb 2006+penalizarile lui 2006
martie 2006 + penalizarile 2006
.
.
.Martie 2011+penalizarile martie
Aprilie 2011

Vine cu orice suma (chiar daca este egala cu totalul lunii curente aprilie fara restanta si penalizari) ii scadeti intai ianuarie 2006 apoi daca mai raman banii ii scadeti penalizarile ianuarie 2006.Daca ii mai raman scadeti in continuare cit puteti din februarie 2006.

Luna urmatoare reluati de unde ati ramas.
Vedeti ca dupa 3 ani se prescriu aceste sume.Dar daca ati fi facut cum spuneam mai sus nu ar fi avut restante de 5 ani ci poate doar de acum 2 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
unlocatar, utilizator
Vedeti ca aveti "pe cap" o a doua problema grava: cum adica s-au platit penalizarile din fondul de reparatii? In lege spune clar ca fondurile de reparatii, investitii, penalizari se folosesc doar la repararea si imbunatatirea proprietatii comune si a confortului, si nu la plata furnizorilor de utilitati.

ContSters208825 a scris:

am preluat un locatar cu penalitati de acum 5 ani din care nu a platit nimic,

1-La sumele restante ,neachitate in intervalul de 3 ani,opereaza termenul de prescriptie generala,prevazut de decretul nr 167/1958
2-Masura netemeinca ca fondul de reparatii,cu durata limitata si utilizare dispusa de catre adunarea generala,in conformitate cu art 24(5) din HG nr 1588/2007,sa fie folosit pentru plata penalitati
Ati discutat cu acest locatar?
Asociatia are penalitati de la furnizori?

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie locatari nelusha nelusha Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate. Locuiesc din 2010 intr-un ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)