avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare acces clienti.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare acces clienti.

In luna martie am inchiriat o vila intr-un complex rezidential, am facut contract cu proprietarul pe firma la administratia financiara, am deschis un punct de lucru la registrul comertului pentru aceasta locatie, iar in urma cu aproximativ 2 saptamani am primit acordul de functionare de la primarie si am inceput activitatea (salon infrumusetare). Dupa 3 zile de activitate portarii primesc ordin sa nu mai primeasca clientii. Mentionez ca in acest complex exista un domn care sustine ca exista asociatie de proprietari si dansul este presedinte dar in urma unei cereri scrise insotite de copie de pe contractul de inchiriere de eliberare a unor copii de pe actele doveditoare si a accordului asotiatiei, am primit raspuns negativ si cum ca datele sunt publice la registrul comertului. Acest domn a reusit sa influenteze restul proprietarilor din complex sa semneze o hartie prin care se interzice deschiderea centrului SPA, fara a face o sedinta anuntata, a lasat la poarta o hartie si fiecare a semnat si a pus raspunsul. In urma blocarii portii am avut o discutie si am primit o notificare cum ca primesc drept de acces inca 30 de zile si apoi il opresc iar.
Eu cred ca aceasta asociatie nu exista legal, drept dovada nu am avut nevoie de acordul lor nici la ORC, nici la primarie unde chiar exista un departament special pentru asociatii de proprietari si nu apare in evidenta lor.
Cui ma pot adresa avand in vedere ca am taoate actele necesare functionarii (punct de lucru, aviz de salubritate, acord de la primarie)???

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:58, 27 Mai 2011
Propietarul cunostea situatia si in consecinta trebuie sa gasiti alt spatiu...cu despagubirile de rigoare(atata timp cat in contractul de inchiriere se specifica activitatea dv. in locatie).Daca nu exista o Asociatie de propietari ceea ce este putin probabil tot nu aveti ce face nici in instanta , pentru ca martorii(ceilalti propietari) o sa declare ca sunt impotriva unui centru spa.
Chiar daca nu exista constituita o asociatie de proprietari la registrul comertului va erau necesare 2 lucruri, acordul vecinilor direct afectati si declaratia proprietarului ca nu exista inca asociatie de proprietari, altfel nu vad cum a infiintat registrul chiar si un punct de lucru intr-o locatie cu mai multe apartamente, aveti aceste 2 acte?
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Exista un singur proprietar pe acea Vila cel cu care am incheiat contractul. Problema mea este cu câțiva vecini aflati la mai bine de 50 de metri departare din alte vile din complex. Accesul in complex se face pe un drum la intrarea căruia se afla o poarta unde sta portarul si deschide celor care vor sa intre. Portarul a primit ordin sa nu mai lase pe nimeni care vrea sa vina la mine ( client sau angajat).
Pai toata discutia trebuie purtata cu proprietarul unic care impreuna cu ceilalti vecini folosesc aceeasi cale de acces (drept de servitute).
Proprietarul trebuie sa va rezolva aceasta problema, sa se inteleaga cu celalti proprietari. Poate trebuie sa ”cotizeze” cu ceva, stiu si eu, poate trebuie unsa poarta care de-atata inchis-deschis, a inceput sa scartie!
Dom'le, romanasul, tot romanas ramane, putem spune noi orice!
Degeaba aveti toate actele.
Chiar daca nu ar fi asociatie de proprietari atata timp cat locatarii nu sunt de acord nu aveti ce face.
Acceasi locatari care v-au dat acordul pentru registrul cometrului pot sa si-l retraga oricand.Exista numeroase situatii cind oamenii isi dau acordul epntru ceva apoi cand vad ce se intampla nu le mai convine.
Prin urmare au perfecta dreptate indiferent daca sunt sau nu asociatie.

Daca sunt asociatie atunci este si mai simplu pentru ei si mai greu pentru dv ca nu aveti ce face.Ca asociatie pe langa interzicere pot hotara legal sa platiti o taxa (ca se uzeaza poarta datorita clientilor, ca clienti tocesc asfaltul, ca fac mizerie ca fac zgomot si pentru orice vor ei) v-o repartizeaza lunar la intretinere si iar nu aveti ce face.
Ei nici nu se deranjeaza cu dv ci il dau in judecata pe proprietar.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
unlocatar, utilizator

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari MihaiSss MihaiSss Acum cateva luni am inchiriat o vila intr-un complex rezidential pentru a face un salon de infrumusetare, am intrebat proprietarul vilei daca este de acord si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un complex de vile, fiecare dintre ... MakarCiudra MakarCiudra Bună ziua! Locuiesc într-un complex de vile, fiecare dintre proprietari având cotă parte din drumul privat. Câțiva vecini intenționează să închidă ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un salon de înfrumusețare. Andrydeea Andrydeea Am un apartament renovat recent în care nu locuiește nimeni, as dori sa știu dacă exista vreo șansă să primesc aprobarile necesare pentru a deschide un ... (vezi toată discuția)