avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord asociatie proprietari

Acum cateva luni am inchiriat o vila intr-un complex rezidential pentru a face un salon de infrumusetare, am intrebat proprietarul vilei daca este de acord si fost de acord si tocmai de aceea am inceput pregatirile, doar ca acum cateva saptamani am aflat ca asociatia de propriatari nu este de acord sa fac acest lucru. Tin sa mentionez ca in comun ca restul proprietarilor din complex am intrarea, strada si apa. Imi puteti spune va rog daca pe mine ma afecteaza faptul ca ei nu sunt de acord? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:22, 8 Martie 2011
daca vecinii direct afectati nu sunt de acord, nu puteti desfasura nici un fel de activitate lucrativa...
care sunt vecinii direct afectati daca nu sunt la bloc?
Probabil ca dumneavoastra trebuie sa prezentati la Registrul comertului un fiormular-tip cu acordul asociatie, in vederea deschiderii punctului de lucru. Asa este?
Daca-i asa inseamna ca trebuie sa mergeti la presedintele asociatiei cu acel formular si ori va semneaza, va da acordul, ori o sa va trimita si la vecini sa-si dea acordul inainte ca presedintele sa semneze.
Dar eu va intreb, de ce discutati dv cu asociatia de proprietari cand punctul de lucru va fi intr-o villa? Evitati asociatia, adica la registrul comertului va prezentati cu actele de inchiriere si acordul proprietarului vilei.
Exista totusi alte reglementari conform carora oricine vrea sa deschida un punct de lucru, chiar si intr-o casa necuprinsa in vreo asociatie, trebuie sa obtina niste autorizatii printre care si aceea de la mediu. Si-acestia va obliga sa publicati in presa un anunt cu intentia de infiintare a aceswtui punc de lucru. Oricine are dreptul, argumentat, sa se opuna a vi se libera autorizatie in termen de 45 sau 50 de zile, chiar daca sunt vecini de pe strada, de cartier sau din alt cartier. Cei indreptatiti, vor analiza si vor decide asupra acordarii autorizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare acces clienti. MihaiSss MihaiSss In luna martie am inchiriat o vila intr-un complex rezidential, am facut contract cu proprietarul pe firma la administratia financiara, am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Acord pentru societate comerciala in apartament valiilie valiilie O societate comerciala poate functiona intr-un apartament doar cu acordul celorlalati proprietari? Care proprietari, de pe palier, scara, bloc? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara spatii comerciale fara acordul tuturor locatarilor? mkta23 mkta23 Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara spatii comerciale fara acordul tuturor locatarilor? Locuiesc intrun complex rezidential nou in bucuresti, ... (vezi toată discuția)