avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara spatii comerciale fara acordul tuturor locatarilor?

Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara spatii comerciale fara acordul tuturor locatarilor?

Locuiesc intrun complex rezidential nou in bucuresti, asociatia de locatari nu este inca formata, in complex sunt blocuri cu spatii comerciale destinate din constructie iar un vecin inchiriaza la parterul unui bloc fara spatii comerciale dedicate unei personae care vrea sa deschida salon de infumusetare.

persoana sustine ca nu are nevoie decat de acordul stanga dreapta si deasupra iar pt ca nu este asociatie va face o declaratie pe proprie raspundere.

se poate comabate asta? suntem mai multi vecini impotriva (nu parter si et1), am cerut adunare generala ca sa votam, dar nu avem inca asociatia formata (este in curs).
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2023
mkta23, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:54, 25 Aprilie 2023
Din moment ce nu există asociație de proprietari și persoana respectivă are acordul proprietarilor vecini direct afectați, legal nu există un motiv să opriți aceasta activitate comercială.

Chiar dacă ar fi asociatie, din moment ce există acordul vecinilor direct afectați, nu văd ce motiv ați avea să vă opuneți, legal. Art.40 din legea 196/2018 condiționează ca pas esențial de avizare doar acordul acestor vecini, nu și al altora.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2023
latka, utilizator
[ link extern ]
si la nota 1 scrie jos:
(1) În situaţia în care imobilul nu are constituită asociaţie de proprietari se va prezenta o declaraţie pe propria răspundere în formă olografă, dată de proprietarul spațiului a cărui destinație se schimbă;

Dar puteti sa comunicati de pe acum ca la infiintarea asociatiei de proprietarii ii retrageti acordul ca nu investeasca aiurea atat pe proprietar cat si pe cei care vor sa deschida.

[ link extern ]

La infiintare notificati ONRC ca retrageti acordul.

Cine sa retraga acordul, daca nu si l-a dat anterior ?!? Asociatia nu exista.


La infiintare (adica infiintarea a asociatiei) notificati ONRC ca retrageti acordul.(asociatia retrage acordul.
Se subintelege din context.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator
Cum sa retragi ceva ce nu ai avizat ?!? Nu poti notifica nimic la ONRC, atit timp cit nu ai personalitate juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru societate comerciala in apartament valiilie valiilie O societate comerciala poate functiona intr-un apartament doar cu acordul celorlalati proprietari? Care proprietari, de pe palier, scara, bloc? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Blocare acces clienti. MihaiSss MihaiSss In luna martie am inchiriat o vila intr-un complex rezidential, am facut contract cu proprietarul pe firma la administratia financiara, am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)