avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare acces clienti.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare acces clienti.

In luna martie am inchiriat o vila intr-un complex rezidential, am facut contract cu proprietarul pe firma la administratia financiara, am deschis un punct de lucru la registrul comertului pentru aceasta locatie, iar in urma cu aproximativ 2 saptamani am primit acordul de functionare de la primarie si am inceput activitatea (salon infrumusetare). Dupa 3 zile de activitate portarii primesc ordin sa nu mai primeasca clientii. Mentionez ca in acest complex exista un domn care sustine ca exista asociatie de proprietari si dansul este presedinte dar in urma unei cereri scrise insotite de copie de pe contractul de inchiriere de eliberare a unor copii de pe actele doveditoare si a accordului asotiatiei, am primit raspuns negativ si cum ca datele sunt publice la registrul comertului. Acest domn a reusit sa influenteze restul proprietarilor din complex sa semneze o hartie prin care se interzice deschiderea centrului SPA, fara a face o sedinta anuntata, a lasat la poarta o hartie si fiecare a semnat si a pus raspunsul. In urma blocarii portii am avut o discutie si am primit o notificare cum ca primesc drept de acces inca 30 de zile si apoi il opresc iar.
Eu cred ca aceasta asociatie nu exista legal, drept dovada nu am avut nevoie de acordul lor nici la ORC, nici la primarie unde chiar exista un departament special pentru asociatii de proprietari si nu apare in evidenta lor.
Cui ma pot adresa avand in vedere ca am taoate actele necesare functionarii (punct de lucru, aviz de salubritate, acord de la primarie)???

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:58, 27 Mai 2011
Am inteles si eu acum. Daca lucrurile stau asa, de obicei, in acest caz, cand proprietarul a cumparat vila de acolo ar fi trebuit sa-i fie pus la dispozitie si un fel de regulament de ordine interioara, cam ce are voie si ce nu sa faca el in acel complex, care-i sunt obligatiile si indatoririle. Aflati cine este vanzatorul mare al complexului, vedeti ce scrie in acel regulament pentru a sti pe cine sa trageti de ciuf!
Poate aveti surpriza sa cititi ca-i este total interzis sa transforme spatiul de locuit in unul comercial, etc. Vedeti si de la ceilalti vecini daca are cineva asa ceva si sa vi-l puna la dispozitie, daca este stipulat acest lucru, va indreptati pentru despagubiri la proprietarul vilei, daca nu, va puteti indrepta impotriva celorlalti vecini si parerea mea este ca veti castiga, daca nu exista acea interdictie.
@Cristea Marina
Pai de ce ar pierde doar daca exista interdictia de a transforma spatiul respectiv in spatiu de locuit?

Eu cred ca pierde oricum.Oamenii au voie se se razgandeasca si sa-si retraga acordul care l-au dat pentru registrul comertului.
Din moment ce ultilizatorul care a postat intrebarea a spus
Acest domn a reusit sa influenteze restul proprietarilor din complex sa semneze o hartie prin care se interzice deschiderea centrului SPA

poate sa isi ia adio de la functionarea salonului de infrumusetare acolo in locatia respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
unlocatar, utilizator
Eu cred ca numai proprietarul este in masura sa dezlege lucrurile pe acolo si sa vada el daca e laie sau balaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari MihaiSss MihaiSss Acum cateva luni am inchiriat o vila intr-un complex rezidential pentru a face un salon de infrumusetare, am intrebat proprietarul vilei daca este de acord si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un complex de vile, fiecare dintre ... MakarCiudra MakarCiudra Bună ziua! Locuiesc într-un complex de vile, fiecare dintre proprietari având cotă parte din drumul privat. Câțiva vecini intenționează să închidă ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un salon de înfrumusețare. Andrydeea Andrydeea Am un apartament renovat recent în care nu locuiește nimeni, as dori sa știu dacă exista vreo șansă să primesc aprobarile necesare pentru a deschide un ... (vezi toată discuția)