avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Asociere in participatie IF-PF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Asociere in participatie IF-PF

Buna ziua
Fiul meu este membru al asociatiei familiale pe care o detinem. Are un punct de lucru cu specific frizerie intr-o locatie (camera) pe care a inchiriat-o legal de la proprietarul unui imobil.
Cheltuielile fiind cam mari, doreste sa incheie un contract (indiferent de forma) cu o alta persoana fizica autorizata (pfa,if) astfel incat fiecare sa-si desfasoare activitatea independent cu case de marcat proprii dar sa imparta chiria in mod egal fara a necesita modificarea contractului de inchiriere.
Ce tip de contract imi sugerati?

cu stima,
Georgian Craciun
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Georgian_007, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 17:09, 28 Mai 2011
Depinde ce scrie in contractul de inchiriere pentru ca ceea ce doreste fiul dv este, practic, subinchiriere – si proprietarul spatiului ar putea sa nu fie de acord. Daca proprietarul este de acord sa mai functioneze si altcineva in acel spatiu nu va fi modificat contractul de inchiriere dar un act aditional la contractul initial ar trebui sa existe deoarece inregistrarile contabile privind cheltuielile cu chiria trebuie inregistrate ”jumi-juma”... dar – in fond – chestiunea aceasta este intre dv si Fisc..
Altfel spus: contractul pe care trebuie sa il incheie este unul de subinchiriere... (de preferat cu acordul scris al proprietarului spatiului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de subinchiriere spatiu amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O societate care nu are in obiectul ei de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile poate incheia un contract de subinchiriere cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere korykoryna korykoryna Buna!am si eu o intrebare in legatura cu un contract de inchiriere.Am un spatiu proprietate privata inchiriata printr-un contract incheiat doar la fisc ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)