avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

D CUMPARAT aca in actul de vanzare cumparare se specifica ca s-a platit pretul , partile declara ca au primit contravaloarea bunului vandut , se poate cere nulitatea actului pe motiv ca de fapt intentia a fost de donare nu vanzare ?Am cumparat un apartament , iar acum mostenitorii cer nulitate absoluta , motivand ca nu s-a platit pretul .
Cel mai recent răspuns: vbc , utilizator 11:02, 26 Mai 2011
prin semnarea actului de vanzare cumparare vanzatorul si-a manifestat intentia clara de a vinde. Avand in vedere faptul ca in actul de vanzare se precizeaza faptul ca pretul a fost platit deci vanzatorul si-a luat banii, invocarea ulterioara a unui motiv de nulitate pentru neplata pretului nu poate fi retinuta
si eu ma aflu, din pacate, in aceeasi situatie....este f. greu sa reusiti daca nu aveti cum sa demonstrati ca pretul a fost platit.
vi s-a cerut sa faceti dovada platii ?

da...si pt. ca nu am avut nicio chitanta prin care sa dovedesc plata, partii adverse i s-a admis recursul (si la mine este stipulat pretul in contract, dar judecatorii nu au tinut cont de asta) ...vor dovada achitarii....cand a decedat proprietara apt-lui?
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
vbc, utilizator
am cumparat in 1999 si a decedat in 2009.in baza a ce articol de lege v-a pus sa faceti dovada platii , daca vanzatorul vrea banii jos , ce chitanta ?

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare positano positano am cumparat in 2006 o locuinta plus teren prin contract de vanzare-cumparare ,am achitat pretul in totalitate iar acum in 2011 sunt citat de aceasta peroana ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare MArusca Steli MArusca Steli Buna ziua, In anul 2001 socrii mei ne-au facut act de vanzare cumparare proprietate sotul meu fiind unicul copil. Anul acesta soacra mea a murit iar ... (vezi toată discuția)
Contestare vanzare-cumparare nicolaebalta nicolaebalta Buna ziua. Am auzit ca in cazul unei vanzari-cumparari fictive a unui apartament, adica fara a se plati in realitate pretul respectivului apartament, ... (vezi toată discuția)