avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTRIBUTIA CAS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTRIBUTIA CAS

Cum scot cas din 112 daca asociatia de prop. nu plateste acest impozit? Nu se valideaza.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:19, 26 Mai 2011
=D> MULTUMESC
Nu-l puteti scoate si asociatia il plateste.
Daca vreti sa nu platiti acest CAS va rezumati la completarea Decl.100 numai cu impozitul pe conventii civile - pensionari.
De exemplu pentru persoana angajata cu conventie, care asigura curatenia, Asociatia retine si declara:
- contributia de asigurari sociale de sanatate (5,5% angajat si 5,2% angajator);
- contributia de asigurari sociale (10,5% angajat si 20,8% angajator);
- contributia de asigurari pentru somaj (0,5% angajat si 0,5% angajator), cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari;
- contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (0,85% angajator);
- contributia angajatorilor in functie de clasa de risc, pentru asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, de la 0,15% la 0,85%, diferentiata in functie de clasa de risc, conform Legii nr. 346/2002. nu se datoreaza contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale art. 2965 alin. (5)
Cod fiscal Asociatia depune lunar declaratia 112, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care datoreaza contributiile, completand sectiunea A din Anexa 1.2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Urgent ! taxe conventie civila theya_05 theya_05 am nevoie urgent de raspunsul la intrebarea : daca intre o persoana fizica si o asociatie de locatari se incheie o conventie civila,ce taxe si impozite trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat CATI STEFAN CATI STEFAN Buna ziua, Am si eu o intrebare va rog daca se poate sa-mi raspundeti. O persoana care are contract de mandat la o asociatie de proprietari si este pensionar ... (vezi toată discuția)