Intentionez sa imi deschid o firma de catering si as avea nevoie de cateva lamuriri:
1. Trebuie sa infiintez o societate comerciala cu domeniul de activitate clar definit si axat pe catering.
2. Care sunt autorizatiile necesare pentru a-mi putea desfasura activitatea?
3. Exista posibilitatea ca mancarea sa fie preparata acasa, in cazul in care este psobil am nevoie de autorizatii suplimentare?
4.Pentru a prepara mancaruri am nevoie de studii in domeniu/avize medicale? (Este vorba de mancare asiatica)
5. In cazul in care angajez personal pentru ajutor la bucatrie, acestia trebuie sa aiba studii de specialitate/avize medicale/autorizatii?
6. Tinand cont ca transportul va fi efetuat cu un vehicul, acesta trebuie sa indeplineasca norme mai speciale, trebuiesc conditii mai speciale?
Astept cu interes raspuns din partea dumneavoastra.
Pentru aceasta activitate aveti codul caen 5621activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente ca obiect principal de activitate si puteti sa mai introduceti si altele, cum ar fi 4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet si altele. Va faceti firma, sediul social dar si punctul de lucru va fi acasa. Da. Trebuie sa aiba ceva certificate de calificare cei ce vor"bucatari", avize medical periodic, nu e nevoie de alte autorizatii pentru salariati. Da. Masina trebuie sa fie dotata si avizata.
Nu, nu este posibil sa fie gatita acasa, doar poate daca stati intr-o vila si aveti o bucatarie imensa care sa va permita sa respectati fluxul tehnologic. Sunt anumite conditii care se cer pentru a gati mancare pentru populatie, nu se poate face asa pe coltul mesei in bucataria casei.