avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are concubinul sotiei mele fata de copiii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are concubinul sotiei mele fata de copiii nostrii minori?

Situatia mea este urmatoarea: dupa 12 ani de casnicie, cu doi copii de 3 si9 ani, sotia mea a ales "sa prinda" anul trecut "ultimul tren" si m-a parasi pe mine (nu pe copii zice ea) pentru a se muta cu iubitul ei. La momentul respectiv mi-a spus ca pe copii ii lasa la mine ca este sigura ca aici le va fi cel mai bine si ca ar fi incomodat-o in relatia ei bazata pe pasiune. Dupa 3 luni, din cauze materiale in special, sotia s-a intors la mine si la copii. In urma cu o luna, nu a mai rezistat si s-a mutat cu iubitul ei in casa noastra aflata in constructie dar pe care incepusem sa o amenajam sa locuim impreuna acolo. Acum sotia sustine ca de fapt nu ea m-a parasit si ca ea sta in casa ei si ca trebuie sa ia copii la ea si la iubitul ei.
In ce masura si cum pot sa imi protejez copii sa se intalneasca cu acel individ, care si-a parasit familia si copilul ca sa fie cu sotia mea si care nu isi vede copilul ocazional si caruia nu ii acord nici un fel de credit ca parinte?
In ce masura si cum pot sa ii interzic acestui individ sa locuiasca in casa la care si eu sunt coproprietar alaturi de sotie?
Pot sa ii interzic sotiei sa ia copii sa ii duca alaturi de acel om?
In ce masura divortul i-ar incredinta copii sotiei mele? mentionez ca de fapt copiii au fost crescuti de bunicii la care am stat pana acum si nu vor sa plece nici unul de acolo si sunt mult mai apropiati de mine decat de mama. Sincer eu nu imi doresc divortul, iar sotia nu ii vrea decat in masura in care iubitul ei face presiuni ca sa ii aduca langa ea sa nu mai "piarda timpul" cu noi (cu mine si copii).
Mai este o mentiune de facut: casa este facuta cu credit la banca (a fost ipotecasa casa mamei ei) iar sotia cu concubinul ei si-au asumat plata ratelor, dar nu le raman bani sa plateasca nimic pentru intretinerea copiilor. Si de aceea ar vrea sa ia copii la ei.
Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
danpetre, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:09, 26 Mai 2011

deocamdata tineti copiii la dvs si aveti grija de ei. daca ii doreste, sa dea divort si sa castige in instanta incredintarea lor.
daca se va ajunge la proces, va trebuie avocat cu ajutorul caruia sa probati cele scrise aici.
pana se ajunge la proces, copilul cel mare face 10 ani, va fi audiat in camera de consiliu si se va tine cont si de optiunea lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Cristina Popesti Cristina Popesti As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si as dori sa stiu cum este mai bine sa procedeze pentru introducerea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - mama in strainatate Mihaela Elena Mihaela Elena Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg ... (vezi toată discuția)