avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Caz concret: sotii au fiecare de dinainte de casatorie fiecare cate un imobil propriu.
Decedeaza sotul , cat din imobilul lui ii revine sotiei in situatia in care din casatorie nu au existat copii?
Ca si mostenitori sunt luati in calcul tata decedatului si fratii acestuia sau nu ? Cu ce procente fiecare?

Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 15:17, 26 Mai 2011
In cazul in care sotul decedat nu are descendenti,vor veni la mostenire,ascendentii privilegiati sau colateralii privilegiati adica a doua clasa de mostenitori plus sotul supravietuitor.Daca sotul supravietuitor vine in concurs cu ascendentii privilegiati (parintii defunctului),indiferent de nr.lor dar si cu colateralii privilegiati( fratii,surorile defunctului si descendentii lor adica,nepotul de frate/sora),indiferent de nr lor.,sotul supravietuitor are dreptul la 1/3 din mostenire.Daca sotul supravietuitor vine la mostenire in concurs numai cu ascendentii privilegiati sau numai cu colateralii privilegiati,atunci acesta va culege 1/2 din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)