buna, vreau sa va spun ca a decedat soacra ieri la ora 6,va rog spuneti-mi de ce avem nevoie pentru a deschide succeaiune,cit costa si ce se poate intimpla in cazul in care certificatul de deces este eliberat si inminat ginerelui decedatei va multumesc.
buna !
pentru inceput , trebuie sa mergeti la un notar si in functie de proprietatile defunctei se stabileste tariful notarului pentru succesiune ( sa nu aibe datorii catre stat > impozite si taxe ) si va va trebui extras/e de carte funciara care poate dura pana la 2 saptamani pana se elibereaza , iar daca defuncta mai are copii , trebuie notificati si ei sa se prezinte la succesiune si va mai trebuie 2 ( doi ) martori care sa nu faca parte din familie .in legatura cu certificatul de deces , ginerele defunctei nu poate face nimic fara prezenta copiilor defunctei .
Fara a fi rea, pentru inceput, ganditi-va sa o inmormantati.Pe urma aveti timp in 6 luni sa acceptati mostenirea si pe urma veti timp mult, mult sa dezbateti succesiunea.
Notarul va va indica cu ce acte trebuie sa veniti.
Certificatul de deces se inmaneaza "declarantului"-pe baza buletinului lui.Deci putea fi orice persoana indreptatita, in baza unei cereri.
d-lui sau d-nei iliamic43, daca urmareati mesajele mele de saptamina trecuta intelegeati toata situatia ,cu tot respectul,de ce raspundeti daca nu stiti despre ce este vorba.
d-nului bonaparte,multumesc pt.sfaturidar vreau sa va spun cacisotul meu mai are 2 surori, soacra mea acum 10 ani i-a vrajit pe sotul meu si sora lui cea mare,i-a chemat la notarsi au semnat un act cedind totul surorii mai mici.in acest cazvreau sa stiu daca mai are rost sa factoate celelalte demersuri.certificatul de deces i-a fost inminat ginerelui impotriva legii cu toate ca erau acasa cei 3 copii ai decedatei .multumesc.
Daca soacra, la data decesului, avea bunuri in proprietate puteti deschide succesiunea la un notar public din localitatea unde a avut ultimul domiciliu. Daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori, veti dezbate succesiunea in instanta, dar mergeti la notar sa dea sotul declaratia de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni. Certificatul de deces nu i-a fost inmanat ilegal ginerelui, dumnealui a facut probabil formalitatile la Primarie, iar daca "erau acasa cei 3 copii ai decedatei", de ce nu a mers unul din ei sa faca demersurile si sa ridice certificatul?
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Cris2005
Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ?
Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul ... (vezi toată discuția)