avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificatul de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificatul de deces

buna, vreau sa va spun ca a decedat soacra ieri la ora 6,va rog spuneti-mi de ce avem nevoie pentru a deschide succeaiune,cit costa si ce se poate intimpla in cazul in care certificatul de deces este eliberat si inminat ginerelui decedatei va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:01, 26 Mai 2011
buna !
pentru inceput , trebuie sa mergeti la un notar si in functie de proprietatile defunctei se stabileste tariful notarului pentru succesiune ( sa nu aibe datorii catre stat > impozite si taxe ) si va va trebui extras/e de carte funciara care poate dura pana la 2 saptamani pana se elibereaza , iar daca defuncta mai are copii , trebuie notificati si ei sa se prezinte la succesiune si va mai trebuie 2 ( doi ) martori care sa nu faca parte din familie .in legatura cu certificatul de deces , ginerele defunctei nu poate face nimic fara prezenta copiilor defunctei .
Fara a fi rea, pentru inceput, ganditi-va sa o inmormantati.Pe urma aveti timp in 6 luni sa acceptati mostenirea si pe urma veti timp mult, mult sa dezbateti succesiunea.
Notarul va va indica cu ce acte trebuie sa veniti.
Certificatul de deces se inmaneaza "declarantului"-pe baza buletinului lui.Deci putea fi orice persoana indreptatita, in baza unei cereri.
d-lui sau d-nei iliamic43, daca urmareati mesajele mele de saptamina trecuta intelegeati toata situatia ,cu tot respectul,de ce raspundeti daca nu stiti despre ce este vorba.
d-nului bonaparte,multumesc pt.sfaturidar vreau sa va spun cacisotul meu mai are 2 surori, soacra mea acum 10 ani i-a vrajit pe sotul meu si sora lui cea mare,i-a chemat la notarsi au semnat un act cedind totul surorii mai mici.in acest cazvreau sa stiu daca mai are rost sa factoate celelalte demersuri.certificatul de deces i-a fost inminat ginerelui impotriva legii cu toate ca erau acasa cei 3 copii ai decedatei .multumesc.
Daca soacra, la data decesului, avea bunuri in proprietate puteti deschide succesiunea la un notar public din localitatea unde a avut ultimul domiciliu. Daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori, veti dezbate succesiunea in instanta, dar mergeti la notar sa dea sotul declaratia de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni. Certificatul de deces nu i-a fost inmanat ilegal ginerelui, dumnealui a facut probabil formalitatile la Primarie, iar daca "erau acasa cei 3 copii ai decedatei", de ce nu a mers unul din ei sa faca demersurile si sa ridice certificatul?

Alte discuții în legătură

Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cris2005 Cris2005 Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ? Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul ... (vezi toată discuția)