avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii mostenitori

Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri intr-o problema la care nu am gasit concret raspunsul.Am sa va expun pe scurt natura problemei.Cumnatul meu a infiintat in anul 2006 un PFA cu sediul firmei la domiciliul stabil al sau,probabil incheind un Contract de comodat cu sora mea(sotia lui).In anul 2009,acesta a decedat iar firma a fost radiata de la Reg.Comertului.Mentionez ca in perioada de functionare a acestei firme nu s-au achitat datoriile catre stat(sanatate,pensii).De la Casa de pensii au tot venit somatii si instiintari de plata pe numele persoanei decedate,culminand cu poprire pusa pe pensia surorii mele.Rugamintea mea este sa ma lamuriti ce trebuie sa faca in acest caz sora mea si daca ea este obligata prin lege sa achite datoriile acumulate de acest PFA,de la care nu a preluat nimic. Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 09:48, 27 Mai 2011
O mostenire se preia de catre mostenitori cu cu datorii cu tot.Datoriile reprezinta pasivul mostenirii care reprezinta ansamblul obligatiilor, datoriilor, si sarcinilor din continutul unui patrimoniu.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Crissa C, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate ContSters154241 ContSters154241 Daca un parinte se sinucide....unicul copil mosteneste ? si activele si pasivele ?X-( (vezi toată discuția)
Pfa decedata, cu datoriile la buget ce se intampla ? dollar_007 dollar_007 Buna ziua, In cazul unei PFA decedate, dupa 4 ani se primeste o instiintare de la ANAF cu privire la datorii neachitate la buget din 2012-2013 (deces in ... (vezi toată discuția)
Deces/credit de nevoi personale rodi1010 rodi1010 Buna ziua. In urma cu 2 luni a decedat mama, la data decesului avand un credit de nevoi personale fara giranti sau codebitori, fara ipoteca si cu asigurare ... (vezi toată discuția)