avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntarea la partile sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntarea la partile sociale

Buna ziua.
Sotia mea este asociat la o firma cu tatal ei si impreuna cu alta persoana. Ea detine 10% tatal ei 80% si cealalta persoana 10%/
Sotia mea doreste sa renunte la procentajul ei din firma.
Singura problema e ca noi suntem in Londra si firma e in Romania. Sa mergem in tara este exclus din cauza costurilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FredBlogs , utilizator 23:16, 26 Mai 2011
sotia dvs va trebui sa isi cesioneze partile sociale ori catre cei doi asociati din firma ori catre alta persoana din afara.
nu este nevoie sa vina in tara pentru a semna contractul de cesiune si hotararea aga, acestea pot fi intocmite, semnate de dansa si transmise in original in tara chiar prin intermediul unei firme de curierat, ori sotia poate da o procura tatalui sau oricarei persoane pentru a semna actele necesare modificarilor ce vor avea loc in societate.
Multumesc de raspuns, cum putem intocmi actul de cesiune si hotararea aga.
Noi i-am sugerat sa intocmeasca tatal ei si celalalt asociat un document in care ei sunt de acord cu cesiune in favoarea lor a partilor sociale, sa il trimita, sotia il semneaza si o sa fie trimis in original inapoi. Este posibil varianta asta?
Este simplu. Actele pot fi redactate pe calculator, trimise prin email si semnate in Anglia apoi trimise prin curier in Romania.
Asociatul din Romania va face procedura la Registru.
Prezenta dvs. in Romania nu este necesara.

Alberto Kurtyan
trebuie intocmit un contract de cesiune de parti sociale si o hotarare AGA care pot fi trimise prin email catre dvs. si retrimise, semnate in original asa cum am precizat mai sus, printr-o firma de curierat inapoi in Romania.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Andreea Tudor, Avocat
Va multumesc inca o data de raspuns.
Le-am comunicat exact ce ati scris aici si asteptam raspunsul lor.

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale-asociat plecat din tara EmiB EmiB Buna ziua, am si eu o intrebare. Pentru o societate comeciala, formata din 2 asociati, ambii administratori, in care se doreste cedarea partilor de catre unul ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Imputernicire iesire din firma asociat/administrator scarla scarla Buna ziua. Dilema noastra este urmatoarea: -firma infiintata in 2008,2 asociati/adminstratori -in ian 2009 se adauga un al 3-lea ... (vezi toată discuția)