avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la vanzare-cumparare apartament

Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste datoriile fiscale la vanzarea unui apartament intre persoane fizice. In afara de impozitul pe locuinta platit de cumparator, la inregistrarea la Administratia Financiara, este perceput si tva?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:13, 27 Mai 2011
O persoana fizica daca intr-un an de zile vinde mai multe imobile este considerata o activitate comerciala si datoreaza TVA incepand cu al doilea imobil.
Persoanele fizice care au dobandit bunuri imobile ca urmare a unor mosteniri sau ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate nu vor fi tratate ca actionand in calitate de persoane impozabile in cazul livrarii ulterioare a acestora, si in consecinta nu vor trebui sa se inregistereze in scop de TVA indiferent de valoarea bunurilor vandute.
Persoana fizica vanzatoare poate deveni si persoana impozabila in sensul TVA si, implicit, obligata la plata TVA, atunci cand imobilul vandut nu
este o locuinta proprietate personala.
Situatiile in care persoanele fizice pot intra sub incidenta TVA pentru vanzarile de bunuri imobile sunt explicitate la pct. 3 alin. 1-6 din Normele metodologice date in
aplicarea art. 127 alin. 2 indice 1 din Codul fiscal.


Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Andreea Tudor, Avocat
iar daca apartamentul/apartamentele nu sunt noi, o persoana fizica poate vinde si mai multe intr-un an fara sa plateasca tva, intrucat fiecare livrare este scutita de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva Cornel Cornel Cornel Cornel Buna seara am vandut in anul 2017 luna septembrie un apartament la pretul de 45.000 euro in iulie 2018 am facut o noua vanzare de 32.000 euro intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Persoana juridica cumpara imobil de la persoana fizica crinab crinab Buna ziua, o persoana juridica doreste sa cumpere un imobil de la o persoana fizica. Care este modalitatea corecta? Se poate deduce TVA ? Daca va vinde ... (vezi toată discuția)
La ce cifra ramine tva la vinzarea imobielor,35000 sau 65000? gloriprest gloriprest As dori sa stiu mai multe strategii de a nu achita tva la vinzarea unei case proprietate personala. (vezi toată discuția)