Buna ziua. Acum cateva zile mi s-a intocmit dosar penal pt condus sub influenta alcoolului. Am avut alcoolemia 1.10 in sange, resp 9.5 la a doua recoltare, nu am cauzat accident, nu m-am opus testarii si am fost cooperant. Eu am mai avut o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare cand aveam 17 ani (acum am 31)... Intrebarea mea este daca o sa fac inchisoare la aceasta a doua abatere sau pot primi cu suspendare, dat fiind faptul ca am fost reabilitat...
multumesc pt raspuns, nu stiam ca ar fi posibil sa primesc doar amenda. legea spune ca o valoare peste 0.8 in sange duce la inchisoare intre 1 si 5 ani, deci speram cel mult la o suspendare :)
Data fiind reabilitare dv este posibil sa primiti fie o amenda penala fie o condamnare cu suspendare si anularea permisului pe care il veti pute redobandi doar dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a sentintei si trecerea timpului de incercare prevazut de instanta.
in caz de amenda se mai recurge si la anularea permisului? stiti cumva si care sunt conditiile pt a primi amenda in loc de suspendare...sau in functie de ce se stabileste cate luni/ani cu suspendare se dau?...va multumesc
In cazul in care se dispune scoterea de sub urmarire penala veti fi sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 3luni. Pentru ca procurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala este necesar ca fapta sa nu constituie infractiune respectiv proba de sange sa aiba o valoare sub 0,80 o/oo.
Daca la calcularea probei de sange exista motive intemeiate sunteti indreptatit sas cereti recalcularea acesteia, ceea ce in general duce la stabilirea exacta a nivelului de alcool in sange la ora producerii accidentului.