avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCOATEREA DIN CIRCUITUL AGRICOL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCOATEREA DIN CIRCUITUL AGRICOL

Buna ziua tuturor! am o nelamurire.. Nu gasesc nici un temei legal pentru scoaterea din circuitul agricol, adik pentru obligativitatea scoaterii din circuit agricol pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Am gasit ceva... vag.. in legea 18/1991 a fondului funciar.. art.92, alin (3), care zice ca "amplasarea constr de orice fel pe terenurile agricole din extravilan ...... este interzisa".... Ma poate ajuta cineva? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 15 Iulie 2008
Amplasarea constructiilor de orice fel se face conform prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe terenuri situate în intravilanul localitatilor stabilit conform legii; fac exceptie constructiile prevazute la alin. (2) si (3) ale art. 91 din legea mentionata, care pot fi amplasate si pe terenuri situate în extravilanul localitatilor, cu precadere pe cele cu folosinte neagricole sau cu folosinte inferioare si slab productive, cu respectarea prevederilor art. 92 din aceeasi lege.

vezi Regulament din 07/09/2005, publicat in Monitorul Oficial, partea I nr. 847 din 19/09/2005 privind continutul documentatiilor referitoare la scoaterea terenurilor din circuitul agricol, publicat pe www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)
Intrebare conditii construire cabana GabrielDobrescu GabrielDobrescu Care sunt conditiile in vederea construirii unei cabane pe teren extravilan la Campulung Moldovenesc.Multumesc. (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol bianca90 bianca90 Buna ziua. Un sfat va rog. In cazul detinerii unui teren intravilan agricol, care sunt pasii pentru a demara o constructie, mai precis pentru a obtine ... (vezi toată discuția)