avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Teren intravilan agricol
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Teren intravilan agricol

Buna ziua.
Un sfat va rog.
In cazul detinerii unui teren intravilan agricol, care sunt pasii pentru a demara o constructie, mai precis pentru a obtine autorizatia de constructie?Precizez ca terenul se afla in mediu rural.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bianca90 , utilizator 10:13, 25 Februarie 2010
Schimbarea categoriei de folosinta din intravilan agricol in intravilan curti constructii (scoaterea din circuitul agricol la OCPI).
Va multumesc mult.
Imi puteti spune unde se cere acest lucru (legislatie care sa ma oblige scoaterea din circuit agricol)?
O zi buna va doresc!
Legea 247/2005 are undeva:

"TITLUL IV
Modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991
...................

13. La articolul 92, alineatul (5) se abroga."

Articolul 92 (alineatul 4 si 5), din legea 18/1991 aveau urmatorul cuprins:

"(4) Scoaterea definitiva din circuitul agricol şi silvic a terenurilor situate in extravilanul localitatilor se face cu plata, de catre persoanele fizice sau juridice solicitante, a taxelor prevazute in anexele nr. 1 şi 2 la prezenta lege. Din aceste taxe se constituie Fondul de ameliorare a fondului funciar, aflat la dispozitia Ministerului Agriculturii şi Alimentatiei şi, respectiv, a Ministerului Apelor, Padurilor şi Protectiei Mediului.


(5) Dispozitiile alin. (4) se aplica şi in cazul terenurilor agricole care au fost trecute, potrivit legii, in intravilanul localitatii, in vederea realizarii constructiilor de orice fel. "

Plus ca legea 50/1991 prevede faptul ca realizarea constructiilor se face doar pe terenuri situate in intravilan.
Va multumesc mult ( am tot sperat sa scap de birocratie=alergari pe la diferite institutii, dar...asta e#-o).
Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere in intravilan 2011 albina albina buna ziua.Am achizitionat recent o parcela de 1000 mp, extravilan si descopar ca nu pot sa il trec in intravilan si sa fac demersuri pt inceperea constructiei ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din circuitul agricol ilas_alice ilas_alice Buna ziua tuturor! am o nelamurire.. Nu gasesc nici un temei legal pentru scoaterea din circuitul agricol, adik pentru obligativitatea scoaterii din circuit ... (vezi toată discuția)