avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru cel de-al patrulea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru cel de-al patrulea copil

Am 3 copii nascuti in lunile aprilie 2007, septembrie 2008, mai2010.Acum sunt in concediu de crestere al celui de-al treile copil.In total,la sf celui de-al treilea ccc complet voi beneficia doar de 5 ani de ccc din cei 6 ani.Daca la sfarsitul celui deal 3 lea ccc voi naste cel de-al 4 lea copil?Mi se va plati indemnizatia macar un an, avand in vedere ca mi-a ramas un an de la primii 3 copii?Iar daca e absurd ceea ce intreb, la ce-l de-al patrulea copil, trebuie sa ma intorc la serviciu sau am dreptul la concediu fara plata?
1. Nu este posibil ceea ce spuneti dvs. Dar puteti beneficia de un concediu fara plata pentru cel de al patrulea copil.

2. OUG 111/2010 spune:
Art. 10
(1) Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 2 au dreptul la concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului dupa primele 3 nasteri sau, dupa caz, dupa primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata concediului prevazut la alin. (1) este de 4 luni si se acorda integral, o singura data, fiecaruia dintre parintii firesti ai copilului sau, dupa caz, persoanelor prevazute la art. 8 alin. (2), in perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv a varstei de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

(3) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

Multumesc pentru raspuns!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru cel de-al patrulea copil zahariebala zahariebala daca un parinte a beneficiat de trei concedii pt ingrijirea copilului ( primele trei nasteri) celalalt parinte are dreptul la acest concediu in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al saptelea copil iudith2000 iudith2000 Buna ziua!Nu sunt pregatita referitor la subiect si as avea urmatoarea speta:Daca o femeie are 6 copii,ultimul nascut in 2010 si acum e insarcinata cu al 7 lea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil paiora paiora Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt in concediu de crestere copil pentru o perioada de 2 ani, am nascut primul copil in februarie 2014. Acum ... (vezi toată discuția)