avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru cel de-al patrulea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru cel de-al patrulea copil


daca un parinte a beneficiat de trei concedii pt ingrijirea copilului ( primele trei


nasteri) celalalt parinte are dreptul la acest concediu in cazul unui al patrulea
copil (ambii parinti lucreaza) acesta din urma fiind pt prima data cand solicita acest concediu ?



















Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 26 Mai 2011
1. Nu poate beneficia fiecare parinte de cate 3 CCC.
2. OUG 111/2010 spune:
Art. 10
(1) Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 2 au dreptul la concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului dupa primele 3 nasteri sau, dupa caz, dupa primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata concediului prevazut la alin. (1) este de 4 luni si se acorda integral, o singura data, fiecaruia dintre parintii firesti ai copilului sau, dupa caz, persoanelor prevazute la art. 8 alin. (2), in perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv a varstei de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

(3) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil zahariebala zahariebala daca unul din parinti a beneficiat de concediu pt ingrijirea copilului de trei ori (primele trei nasteri) celalalt parinte ar putea beneficia de concediu in ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru cel de-al patrulea copil ContSters209008 ContSters209008 Am 3 copii nascuti in lunile aprilie 2007, septembrie 2008, mai2010.Acum sunt in concediu de crestere al celui de-al treile copil.In total,la sf celui de-al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al saptelea copil iudith2000 iudith2000 Buna ziua!Nu sunt pregatita referitor la subiect si as avea urmatoarea speta:Daca o femeie are 6 copii,ultimul nascut in 2010 si acum e insarcinata cu al 7 lea ... (vezi toată discuția)