avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema Antecontract de vanzare -cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema Antecontract de vanzare -cumparare apartament

Am cumparat in 2006 un apartament cu 3 camere de la o cunostinta,apartamentul nu avea cadastru si intabulare asa ca am platit integral apartamentul,40.000E, am facut un antecontact de vanzare-cumparare cu plata integrala,in care am scris cateva clauze dintre care ca daca nu se incheie actul final din vina vanzatorului trebuie sa-mi de triplul sumei de 40.000 si ca ca din momentul antecontractului se transmite posesia.Binainteles ca eu m-am ocupat sa fac actele apartamentului si am aflat cu stupoare ca apartamentul este ipotecat,fusese cumparat in rate de la o firma,dar vanzatorul a dat declaratie in fata notarului pe propria raspundere ca nu e ipotecat,mie mi-a zis ca a terminat ratele de platit dar nu apucase sa se ocupe de cadastru si avea nevoie urgenta de bani.Am discutat si a zis ca plateste luna asta ,luna viitoare si asa au trecut 2 ani,l-am citat de doua ori prin executor sa se prezinte la semnarea actelor,bineinteles nu a venit si nu mai da nici un semn de viata.Am discutat cu vreo doi avocati si mi-au zis ca instanta nu poate da hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare pentru ca e ipotecat,ma intereseaza daca ma pot folosi de clauza care spune ca trebuie sa-mi dea triplul sumei de 40.000E,cam cat dureaza procesul ?si ce taxa de timbru trebuie sa platesc daca cer in instanta 120.000E?daca nu are decat apartamentu asta pe numele lui cum pot sa-l execut?
Mihai, nu e interzisa instrainarea bunului, dar ea preia bunul cu tot cu ipoteca... Ca sa primeasca banii aia de la el sunt necesare actiuni de sechestru ca el sa nu instraineze imobilul ce-l mai are etc.
De aia i-am spus femeii sa se gandeasca bine ce vrea sa primeasca, ce urmareste: bunul sau banii...

In plus, repet: sansele sa obtina o hotarare sunt mult diminuate de clauza de penalitati... care functioneaza ca o clauza de razgandire...

:offtopic: Nu redactati mai multe mesaje consecutive, acestea vor fi sterse. Va rog sa consultati Regulamentul in acest sens. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanzare cu o persoana care sa obligat in fata notarului printre altele ca nu va ipoteca bunul imobil invocand 292 cod penal. ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu clauze abuzive? Miky0225 Miky0225 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament, am achitat rezervarea si ar trebui sa semnez antecontractul pentru a mi se analiza dosarul de creditare ipotecara ... (vezi toată discuția)